Sport

VIRUS U NBA NE MIRUJE Nema otkazivanja završnice sezone u Orlandu

Najjača košarkaška liga svijeta – NBA priprema se za nastavak takmičenja pa je u tom smislu izvjestila javnost o sprovedenim testovima na korona virus i rezultatima

VIRUS U NBA NE MIRUJE Nema otkazivanja završnice sezone u Orlandu
Foto: Wu Hong/EPA

NBA liga je uoči odluke o nastavku sezone 30. jula u Orlandu naložila redovno testiranje igrača na korona virus. Poslije prve runde, odnosno prve nedelje devet igrača je bilo pozitivno, a novi presjek pokazaje da je virus i dalje veoma aktivan.

Navodi se da je za posljednjih nedelju dana testiran 351 košarkaš i da je devet zaraženo infekcijom Covid-19. To znači da je uz prethodnih 16 registrovanih, od 23. juna ukupno 25 igrača pozitivno, odnosno 7,1 odsto ukupnog broja košarkaša.

Liga je potvrdila da će svaki zaraženi ostati u samoizolaciji i neće smjeti da je napusti dok ljekar to ne odobri, odnosno dva testa ne pokažu osdsustvo virusa.

Uprkos tome što je broj zaraženih među igračima povećan, ali i situacija na Floridi veoma ozbiljna, čelnici NBA ne planiraju da otkažu završnicu NBA lige.

Timovi će uskoro krenuti put Orlanda, gde će se pripremati zajedno za nastavak takmičenja, koje bi trebalo da traje do oktobra.

Ranije je saopšteno da će u zatvorenom kampsu u Orlandu, gdje će se igrati mečevi, igrači svakodnevno biti testirani, a onaj ko bude zaražen, biće smješten u karantin i izolovan dok dva naknadna testa ne budu negativna.