Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

VJEČITI IGRAJU ZA DVA MJESTA U LIGI ŠAMPIONA Partizan i Zvezda nikad nisu bili bliže

Sport
Autor:

Foto: Andrej Cukic/EPA

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana bore se za što veći uspeh u evropskim takmičenjima, ali i za nacionalni koeficijent koji bi Srbiji donIo i drugi klub u Ligi šampiona.

Srbija se trenutno nalazi na 17. poziciji, sa koeficijentom 24.750, a ono što je potrebno da bi se priča o dvije ekipe u elitnom takmičenju ostvarila, jeste mjesto broj 15. Pobjedom Zvezde nad Olimpijakosom i Partizana nad Astanom, Srbija je po koeficijentu prestigla Hrvatsku, a do željenog mjesta na putu se nalaze Kipar sa koeficijentom 25.000 i Grčka sa 25.300.

Osvojeni bodovi se sabiraju i dijele sa brojem predstavnika u Evropi koje država ima i tako se dobije koeficijent. Pobjede u Ligi šampiona i Ligi Evrope vrijede po dva koeficijentna boda, remiji jedan. U kvalifikacijama se za pobjedu ili remi dobijalo duplo manje bodova. Za sam plasman u Ligu šampiona se dobijaju četiri bonus boda, a za ulazak u Ligu Evrope nema bonus bodova.

Pa se tako dolazi do računice da bi već u narednom kolu Srbija mogla da dođe do 15. mesta, jer bi eventualnim pobjedama oba kluba, bila dovoljna za koeficijent 25.750. Ali, rivali srpskim klubovima su Totenhem i Mančester junajted, pa je možda realnija varijanta da se bar na kratko slavlje odloži. Naravno, za srpski koeficijent je bitno i šta će u svojim mečevima uraditi konkurentni klubovi.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO