Fudbal

Voditelj kviza gledao u nevjerici, pa se obrukao: Malo poznato fudbalsko pravilo zbunilo sve u “Potjeri“ (VIDEO)

Fudbal je najpopularniji sport na svijetu, a nije mali broj onih koji prate igru na zelenom tepihu i koji smatraju da znaju sve o samoj igri, od taktike, pa do pravila.

Voditelj kviza gledao u nevjerici, pa se obrukao: Malo poznato fudbalsko pravilo zbunilo sve u “Potjeri“ (VIDEO)
FOTO: @AOIFEWALSH90/TWITTER/SCREENSHOOT

Otuda na svakom meču tumačenja odluka arbitara, a posljednja epizoda britanske “Potjere”, dokaz je da postoje i ona pravila, koja su malo kome poznata.

Naime, pitanje koje je zbunilo sve u studiju je glasilo: “Ako u fudbalu iz slobodnog udarca postignete gol u svoju mrežu, šta sudija treba da dosudi?” 

Mogući odgovori na ovo pitanje bili su: gol, indirekt i korner. Takmičarka Frančeska se odlučila za odgovor korner, a onda je voditelj Bredli Volš, pokušao da joj objasni da je pogriješila, te demonstrira znanje, jer je u mladosti igrao fudbal.

– Odgovorila si korner? Zašto si to učinila? To mora biti gol. Gol je gol. Ne morate gledati fudbal da biste znali odgovor. Ako direktan slobodan udarac ide u tvoj gol, onda to mora da bude gol jer je u pitanju autogol – rekao je voditelj, a onda je i za njega usledio “hladan tuš”.

Pročitajte još

Tačan odgovor, nije zbunio samo Volša, već i mnoge gledaoce. Tačan odgovor je korner, a pravilo FIFA je jasno i ono postoji da ekipe ne bi tako mogle da namjerno postižu autogolove, prenosi Sportal.

– Ako slobodan udarac direktno završi u golu ekipe koja ga izvodi, dosuđuje se korner u korist protivničke ekipe.-

Prihvati notifikacije