Tenis

VOLI DA IMITIRA NADALA Đoković: Stefan trenutno obožava tenis

Novak Đoković tokom Vimbldona ima podršku porodice. Sa njim su supruga Jelena te djeca.

VOLI DA IMITIRA NADALA Đoković: Stefan trenutno obožava tenis
FOTO: RTS/SCREENSHOT

Period tokom treninga Novak je iskoristio da odigra malo tenis sa sinom Stefanom koji sve češće voli da je na terenu.

Dobio je pitanje o Stefanovom tenisu i da li ga podsjeća na Nadalov forhend.

– On voli to da radi. Zna da me plaši na terenu kada završi zamah tu iznad glave. Zna da to ne volim previše. Kada god odradi onaj zamah nasmije se jer zna. Imamo smiješne momente na terenu. Koristim svaku priliku koju imam da igram sa njim jer je sad potpuno u tenisu. Sve oko tenisa, kako može da igra, da gleda, analizira stvari. Pričamo o tome. Sinoć kada sam ga vodio na spavanje, postavio mi je pitanje: koja je razlika između glave reketa, žica, zašto neko španuje sa manje napetosti, sva ta osnovna pitanja koje interesuju decu – rekao je Nole.

Istakao je da ne forsira nasljednika da mora da se bavi tenisom.

– Trenutno je zaljubljen u tenis. Bila je to njegova želja da krene sa tenisom. Naravno da ću biti tu za njega, ali neću ga tjerati da bude na terenu, ako želi uvijek ću biti spreman da budem tamo i da igram sa njim.

Ipak, smatra da je rano pričati o profesionalnoj karijeri.

– Podržaću ga na svaki način ako želi da bude profesionalni teniser, ako to stvarno želi. Ipak, prerano je pričati o tome. Nema još ni osam godina. Za mene je bitno da imamo tu vezu oca i sina prije svega i da uživa u životu, da se zabavlja. Okušao se u različitim sportovima. To je važno. Dok sam odrastao ja sam skijao, igrao fudbal, tenis, bavio se borilačkim veštinama. Smatram da je veoma bitno da pogotovo u tako mladim godinama ima različite stimulanse iz različitih perspektiva i sportova, različita su kretanja i aktivnosti. Ne volim da se neka deca veoma rano usesrijede na jedan sport. Osećam da je važno isprobati različite stvari i da će pomoći da se razvije mozak i motoričke veštine.

Prihvati notifikacije