Sport

Za kraljicu sportova: Mozzart podržao Atletski klub Borac (FOTO)

Troskok, skok s motkom ili u dalj, bacanje koplja, kugle ili diska, klasične ili trke s preponama - za njih nema prepreka. Oni su kraljevi kraljice sportova u Republici Srpskoj i u top tri kluba u BiH.

Za kraljicu sportova: Mozzart podržao Atletski klub Borac (FOTO)
FOTO: MOZZART

Atletikom se bave od 1948. godine, a do sada su u Banjaluku donijeli brojna odličja. U pitanju je Atletski klub Borac, koji je ove godine na Prvenstvu BiH za seniore osvojio 12 medalja. Borbu za nove uspjehe će nastaviti u novim Mozzart dresovima, jer je regionalni lider u priređivanju igara na sreću odlučio da ih usreći.

– Do sada smo opremu uglavnom kupovali samostalno, tako da nam ova donacija mnogo znači. Svi su prezadovoljni – članovi kluba, treneri, uprava… Vjerujemo da će nam upravo nova oprema donijeti još uspjeha jer, uz podršku Mozzarta, naši rezultati mogu biti samo još bolji – kaže Duško Ivičić, predsjednik Atletskog kluba Borac.

Cicibani, pioniri, juniori, seniori.. – u ovom klubu imaju sve uzrasne kategorije. Među 50 članova podjednako su zastupljeni i momci i djevojke. O tome koliko su uspješni u svim ovim disciplinama najbolje svjedoče rezultati. Medalje osvajaju na domaćim i inostranim atletskim stazama, obarajući sopstvene i državne rekorde.

Na listu rekordera upisao se Luka Ivičić, koji je prošle godine na Prvenstvu Srbije za seniore oborio rekord BiH u skoku s motkom star 41 godinu. Zato i ne čudi činjenica da, kao najuspješniji atletski klub Republike Srpske, imaju podršku Grada Banjaluka i Ministarstva sporta. Ipak, zbog odlaska na brojna međunarodna takmičenja i velikih ambicija za osvajanjem novih medalja, dodatna podrška mnogo im znači.

– Drago nam je što će atletičari Borca od sada nastupati širom svijeta u novoj Mozzart opremi. Želimo im da im novi dresovi donesu i nove pobjede, a time i još medalja u Banjaluku – kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

A.E.

Prihvati notifikacije