Fudbal

Zasjeda uprava kluba: Partizanu gori pod nogama, zbog dugova u pitanje doveden i nastup u Evropi

Fudbalski klub Partizan prolazi kroz najteže trenutke u klupskoj istoriji.

Milorad Vučelić i Miloš Vazura u trening centru Partizana
FOTO: NIKO BITAN BITAN NIKO/YOUTUBE/SCREENSHOT

Crno-bijeli su trenutno na trećem mjestu na tabeli Superlige i do kraja sezone vodiće grčevitu borbu za drugo mjesto, koja bi mu omogućila plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Najuže rukovodstvo fudbalskog kluba Partizan sutra od 15 časova će održati vanrednu Skupštinu kluba, na kojoj će se razgovarati o lošim rezultatima, stanju u klubu i odgovornosti za posrtanje.

Ono što “grobare” najviše od svega brine je činjenica da klub dan prije isteka roka nije omogućio evropsku licencu. Ukoliko danas i sutra ne riješe određeni dio dugovanja prema bivšim igračima, mogli bi naredne sezone da ostanu bez igranja u Evro-kupovima. Navodno, isplaćen je jedan dio igrača, ali na spisku dugovanja ima bar još 15 ili 16 fudbalera, među kojima je i Miloš Jojić.

Pročitajte još

Zbog cjelokupne situacije, klub će sutra od 15 časova održati vanrednu sjednicu Skupštine, na kojoj će se raspravljati o brojnim stvarima, prenosi portal Telegraf. Predsjedavaće prvi čovjek kluba Milorad Vučelić, zajedno sa generalnim direktorom Milošem Vazurom. Kako je navedeno u jednom ranijem saopštenju, raspravljaće se o očajnim rezultatima prvog tima, a može se čuti da će tema biti i katastrofalna finansijska situacija.

– Na dnevnom redu sjednice raspravljalo se i o odgovornosti za rezultate u tekućoj sezoni. Na prijedlog predsjednika Milorada Vučelića, u narednim danima izradiće se detaljan izvještaj o radu i poslovanju kluba, koji će potom biti podnijet članovima Skupštine kluba, na vanrednoj sjednici Skupštine koja je zakazana za mart. Na sjednici Skupštine raspravljaće se o izvještaju i odgovornosti predsjednika Upravnog odbora u vezi sa aktuelnom situacijom – saopšteno je iz Partizana prije nekoliko nedjelja.

Poznato je da je nekoliko igrača Partizana spremilo tužbe zbog neisplaćenih zarada i da nisu spremni na kompromis sa čelnicima. To je nedavno otkrio i predsjednik Sindikata fudbalera “Nezavisnost” Mirko Poledica, koji tvrdi da je čak 20 igrača spremilo prijave, prenosi Informer.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije