Tenis

ZAVRŠENA ISTRAGA Zverev oslobođen svih optužbi za zlostavljanje

Nakon opširne istrage ATP je odlučio da tenisera Aleksandra Zvereva oslobodi svih otpužbi za navodno zlostavljanje bivše djevojke Olge Šaripove.

Aleksandar Zverev
FOTO: LUKAS COCH/EPA

Svijet je ostao šokiran nakon vijesti iz oktobra 2021. godine u kojem se Zverevu na teret stavljalo navodno zlostavljanje bivše djevojke tokom Masters turnira u Šangaju od dvije godine ranije, a što se navodno ponavljalo i u Monaku, Njujorku i Ženevi.

Ipak, Zverev je oslobođen zbog nedostatka dokaza. Samim tim, neće biti ni disciplinskih sankcija za njemačkog tenisera.

Istragu je sprovelo nezavisno tijelo “Lake Forest Group” (LFG), a ATP je davao pomoć u istrazi preko advokatske kancelarije. ATP je asistirao i davao sve neophodne informacije uz svjedoke koji su bili prisutni na turnirima. Nakon 15 mjeseci “LFG” je predao izvještaj ATP u kome se tvrdi da nema dovoljno dokaza da se osudi Zverev, kako za nasilje, tako i za bilo kakav prekršaj pravila ATP.

LFG je imao zasebne, nezavisne intervjue i sa Olgom Šaripovom i sa Aleksanderom Zverevim, kao i sa još 24 pojedinca, uključujući porodicu i prijatelje. Pregledane su SMS poruke, audio fajlovi i fotografije. Sve to dao je na uvid Nijemac potpuno dobrovoljno, a pregledala ih je forenzička grupa. LFG je takođe pregledao snimke iz Šangaja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije