Sport

Zeljković o HAJCI NA KLUB: "Čelnici saveza su riješili problem, sada će fudbalu u BiH da CVJETAJU RUŽE"

Poslije derbija između Borca i Radnika (2:0) Komisija za sudije i suđenje FS BiH zasjedala je po hitnom postupku i naređenju predsjednika saveza Elvedina Begića, te će kazniti četiri arbitra iz Republike Srpske dužim “hlađenjem”.

Zeljković o HAJCI NA KLUB: "Čelnici saveza su riješili problem, sada će fudbalu u BiH da CVJETAJU RUŽE"
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

U javnosti se mahom digla kampanja protiv banjalučkog kluba iz kojeg ističu da su godinama unazad doživljavali “niske udarce” od strane FS BiH. Klub se oporavio, finansijski, organizaciono, stručno, igrački…, a to očigledno nekome smeta.

Ne plašim se da će nas sada onemogućiti da odemo u Evropu, kao što su nas izbacili iz lige, jer je klub u ovom trenutu organizovan na najbolji način, nikome nismo dužni i nemamo bojazni da nas može stići kazna zbog toga. Možda nekome smeta naša borba za Evropu, ali to je sve na nama, na našoj ekipi, koja mora da nastavi sa osvajanjem bodova kako bi ostala u vrhu. Što se tiče meča sa Radnikom vidim da je to bio najveći problem u fudbalu BiH. Eto, nadležne komisije su uradile svoje, problem je riješen i očekujem da će nam svima ubuduće cvjetati ruže, sada će fudbal BiH krenuti uzlaznom linijom – istakao je predsjednik Borca Vico Zeljković.

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Prvi čovek “Velikana iz Platonove” je prokomentarisao i činjenicu da je sam predsednik Begić hitno sazvao sastanak Komisije za sudije i suđenje.

– Nadam se da će gospodin Begić i njegovi najbliži saradnici i ubuduće lično reagovati ako se nešto desi, odnosno ako sudije pogreše. Međutim, već sam rekao da su poslije našeg duela sa Radnikom riješili cjelokupan problem i ubuduće će sve da bude kako treba – ironičan je Zeljković.