Fudbal

ŽESTOK SUKOB Navijači Željezničara napali Lešinare na Kupresu (VIDEO)

Žestok sukob dvije navijačke grupe desio se na Kupresu pred meč 33. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

ŽESTOK SUKOB Navijači Željezničara napali Lešinare na Kupresu (VIDEO)
FOTO: CRNA HRONIKA/ SCREENSHOT

Navijači Željezničara napravili su sačekušu u kojoj su uz korištene kamenica, baklji i letvi napali autobus u kojem su bili navijači banjalučkog Borca.

Između dvije navijače grupe zatim je došlo je do fizičkog sukoba, a nakon tučnjave ima i nekoliko povrijeđenih navijača. nastavak je ovo sukoba dvije navijačke grupe koji datiraju još od starta zajedničkog takmičenja, a incidenti su zabilježeni i 2014. te 2015 godine.

Navijači Borca su krenuli na gostujuću utakmicu u Posušju, a zatim su napadnuti dok su još bili u autobusu. Odgovornost za ovo snosi i policija jer su ranije spriječili sličan incident u Jajcu.

– Oko 14:30 Policijska uprava u Kupresu je dobila dojavu da je u mjestu Suho Polja došlo do sukoba navijača. Utvrdili smo da se radi o navijačima fudbalskog kluba Borac iz Banje Luke koji su krenuli na utakmicu u Posušje. Što se tiče druge grupe, najvjerovatnije da se radi o navijačima Željezničara. Prema do sada prikupljenim informacijama, na autobusima je pričinjena veća materijalna šteta, određeni osobe su privedene u policijsku stanicu, a manji broj osoba je zbog zadobijenih povreda hospitalizovan u lokalni dom zdravlja u Kupresu. Uhapšeno je za sada desetak osoba-rekao je za Klix.ba portparol MUP-a Kantona 10 Ivica Vrdoljak.

Prihvati notifikacije