Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ZLATO I REKORD Arunovićeva najbolja na Evropskim igrama u Minsku

Sport
Autor:

Foto: SSS/Promo

Drugog dana Evropskih igara u Minsku Zorana Arunović je ubjedljivo trijumfovala u finalu vazdušnim pištoljem i srpskom sportu donijela drugu medalju u Bjelorusiji. U subotu je, zajedno sa Damirom Mikecom, u miksu vazdušnim pištoljem osvojila srebro.

Arunovićeva je sredinom finala ušla u borbu za prvo mesto. Najveći konkurent za zlato bila joj je Ana Korakaki. Smjenjivale su se u vođstvu, na kraju je Srpkinja, svjetska vicešampionka iz Čangvona 2018. trijumfovala sa 241,2 kruga. Grkinju je ostavila 1,3 krug iza sebe i tako joj se revanširala za Svjetsko prvenstvo. Zoranin rezultat je i novi rekord Evropskih igara, jer ovo su prve Igre po novim pravilima (24 hica u finalu).

Ostali srpski strijelci nisu uspjeli da se danas domognu medalje. Mikec je, poput Arunovićeve, u pojedinačnom takmičenju vazdušnim pištoljem ove nedjelje branio zlato iz Bakua 2015. U Minsku je u jakoj konkurenciji uspio da dođe do finala, ali ne i do medalje i zauzeo sedmo mjesto.

Bobana Momčilović Veličković je u konkurenciji dama zauzela 10. mjesto, sa 572 kruga, koliko je pogodila i osmoplasirana Grkinja Ana Korakaki. Grkinja, svjetska šampionka, je prošla dalje zbog većeg broja „unutrašnjih“ centara (pogodila je 19 centara, šest više od Bobane Momčilović Veličković).

U muškim kvalifikacijama Dimitrije Grgić je zauzeo 11. mjesto. Skupio je 578 krugova, jedan manje od rezultata koji je vodio u finale.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO