Društvo

Sreća joj se osmjehnula: Samohrana majka umalo da završi na ulici sa četvoro male djece

Direktorka Fondacije "Gnezdo", Tanja Popović, posjetila je samohranu majku četvoro maloljetne djece Maju Milešević, a u okviru rubrike "Reši problem", emisije "Novo jutro", gdje se rješavaju problemi najugroženijih sugrađana i sugrađanki.

Sreća joj se osmjehnula: Samohrana majka umalo da završi na ulici sa četvoro male djece
FOTO: PINK/YOU TUBE/SCREESNHOT

Naime, Maja je nezaposlena, nema podršku od strane oca svoje djece koji početkom godine prekida svaki kontakt sa njima. Fondacija je ovom prilikom pomogla Maji da se ne nađe na ulici sa svoje četvoro djece i obezbijedila joj je zakup stana u neradnih godinu dana.

– Fondacija je obezbijedila stan mama Maji na godinu dana kako ne bi sa svojim mališanima ostala na ulici. U narednim danima Fondacija će takođe obezbijediti i namještaj za njihov dom, uz pomoć prijatelja Fondacije – istakla je direktorka Fondacije “Gnezdo”.

Pročitajte još

Ona je još istakla

 – Moram da naglasim da sam veoma zahvalna Goranu Vesiću, jer je on zaslužan što se mi iz vikenda u vikend družimo i pomažemo ljudima. To je čovjek koji dok je bio zamjenik gradonačelnika Beograda, nije sjedio u kabinetu, već je u svojoj pokretnoj kancelariji razgovarao sa građanima i slušao njihove potrebe i probleme. Tako je došao na ideju da osnuje prvu gradsku Fondaciju “Gnezdo”, koja pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija – ističe se.

Tanja Popović je dodala da će uskoro dobiti jubilarnu nagradu koju dodjeljuje Skupština grada, u visini od jedne plate, i da će sva sredstva donirati upravo za Fondaciju “Gnezdo”, kako bi pomogla nekoj od porodica.

Maja Milešević nije krila svoje oduševljenje, zahvalila se na pomoći i brzom odgovoru Tanji Popović i Goranu Vesiću.

Vesić je rekao da mu je drago što Fondacija “Gnezdo”, nastavlja sa svojom misijom i pomaže porodicama koje nisu prepoznate u sistemu socijalne zaštite.

– Zahvalan sam donatorima koji odgovore na svaku moju molbu za pomoć ovim porodicama. Do sada smo obezbijedili preko 400.000 eura, trenutno gradimo pet kuća u srpskom selu u Majskim poljanama u Glini, koje su stradale u zemljotresima. Pozivam sve ljude koji žele da pomognu u skladu sa svojim mogućnostima – apelovao je Vesić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu