Svijet

UŽAS Uragan bacio dječaka na krov kuće, a onda ga okružile AJKULE

Adiran Farington (38) sa Abako ostrva u sjeverozapadnim Bahamima gledao je kako jak vjetar uragana “Dorijan” odnosi njegovog sina na drugi krov, nakon čega je dječak nestao. Iako je dao sve od sebe da pokuša da ga spasi, vjeruje se da A.J (5) najverovatnije nije živ.

UŽAS Uragan bacio dječaka na krov kuće, a onda ga okružile AJKULE
FOTO: LPHOT PAUL HALLIWELL/EPA

A.J. je posljednjim atomima snage zvao u pomoć svog oca dok je istovremeno pokušavao da se drži za nešto čvrsto da ga vjetar jačine 250 km/h ne odnese.

Voda je došla skoro do krova. Plutao sam sa sinom oko sat vremena… Noga mi je već bila umrtvljena i krvarila kad sam primjetio peraja kako okružuju kuću. Htio sam da ga odvedem na visinu, što dalje od opasnosti koje vrebaju u vodi. Govorio sam mu – Nemoj da plačeš. Zatvori usta. Nemoj da plačeš. Nastavi da dišeš – Ali, prije nego sam uspio da sjednem na krov kako bi ga uhvatio, snažni nalet vjetra ga je odbacio preko krova na drugi kraj, daleko od mene – rekao je Farington iz bolnice.

Kad je vidio kako ga je vjetar odbacio, Farington se probio kroz krhotine i zaronio pod vodu. Tražio je sina sve dok nije ostao bez daha. Nekoliko puta se vraćao pod vodu u potrazi za bilo kakvim znakom.

– Još uvek mi je pred očima slika kako poseže za mnom i viče: “Tatice!” – dodao je.

Nakon nekog vremena, izgubio je snagu zbog naleta vjetra i velikih talasa koji su ga zapljuskivali i morao je da se skloni na sigurno.

Došao je do crkve koja se ubrzo urušila zbog vode i vjetra. Rekao je da je vidio najmanje 12 ljudi kako umire, zarobljeni unutra. Iako se nada kako će mu pronaći sina, kaže da su šanse za to jako male.

– Ono što sam ja vidio u trenutku kad sam ga izgubio. Ko zna šta se dogodilo. Morski psi su plivali u vodi, bilo šta se moglo dogoditi. Petogodišnjaci u takvoj situaciji imaju malo šanse – dodao je Farington.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu