Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Dokle se stiglo sa korištenjem ROBOTA U SEKSU (FOTO)

Zabava
Autor:

Foto: Aleksandar Plavevski/EPA

Uvijek zahvalna tema SF filmova, poput „A.I“, u kojem je Džad Lou tumačio Žigolo Džoa, jesu ne samo roboti već i njihova integracija s ljudima.

I dok se Isak Asimov više bavio promišljanjem pravila kojih bi se roboti morali pridržavati (Tri zakona robotike) druge je više interesovala zabavna strana primjene robota u svakodnevnom životu.

U odnosu na filmsku industriju, još smo svjedoci pionirskih pokušaja, mada se mora priznati da smo odmakli daleko od lutki na naduvavanje.

Čuvena epizoda „Mućki“ otkrila nam je sve opasnosti njihovog korištenja, ali ni smjer u kojem se krećemo nije manje opasan.

Foto: WatchMojoUK/screenshot YouTube

Naime, suočeni sa sve realističnijim robotima, koji ispunjavaju sve želje vlasnika, stručnjaci upozoravaju da bi smo se mogli suočiti s nesagledivim posljedicama.

– Radimo sve te stvari s robotima samo zato što možemo i ne razmišljamo da bi to moglo totalno promijeniti čovječanstvo. Neki kažu da bi seks roboti mogli dovesti do toga da seks postane previše jednostavan i dostupan. To bi moglo uništiti smisao života i pretvoriti nas u zombije – upozorio je Noel Šarki, stručnjak za kompjutere.

Industrija seksa se ne obazire na glas razuma. Zaslijepljena ogromnom tražnjom za seks robotima i još većom količinom dolara na tržište izbacuje sve novije i realističnije modele.

Foto: Aleksandar Plavevski/EPA

Jedna studija iz 2017. otkrila je da bi čak 27 odsto osoba starosti od 18 do 34 godine voljela da bude u „vezi“ s robotom. Analiza medijske kompanije Havas zaključila je da su muškarci tri puta skloniji odnosima s robotima od žena.

Koliko nevino sada zvuči vic kada je jednom robotu u eksperimentalnoj fazi došla žena sa iskustvom. Nakon nekoliko sati seksa iza zatvorenih vrata i izražene zabrinutosti stručnjaka za ženu, odahnuli su kada su vidjeli da se otvaraju vrata. Umjesto žene, pojavio se robot, a iza njega su čuo ljutiti ženski glas: „A imaš baterije da bježiš! Za to imaš baterije!“

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO