Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ALARMANTNO STANJE Maloljetnici sa čakijama dolaze na dječje igralište

Društvo
Autor:

Foto: Profimedia

Zabrinuti roditelji čiji se mališani svakodnevno igraju na dječijem igralištu u tuzlanskom naselju Sjenjak, upozoravaju nadležne na devijantno ponašanje starijih maloljetnika, koji na taj lokalitet dolaze i sa čakijama.

– Nedavno smo imali slučaj da je jedan od roditelja pozvao policiju i tom prilikom je kod jednog starijeg maloljetnika pronađena čakija. Policija je pozvana, jer stariji maloljetnici pred očima mališana konzumiraju alkohol i cigarete – kažu ogorčeni roditelji.

Nedavno je igralište obnovljeno zahvaljujući donacijama i angažmanu Fondacije tuzlanske zajednice. Ipak, inventar je vrlo brzo polomljen, a dječje sprave su uništene.

– Neka pošalju inspektore u civilu kako bi se uvjerili u tačnost naših tvrdnji. Postoji grupa dječaka i djevojčica od 16 ili 17 godina koji između sebe prikupljaju novac za cigarete ili pivo. Bez problema odu u trgovinu i to kupuju – tvrde sagovornici.

Zbog svega što svakodnevno viđaju, pozivaju policiju i inspekciju na hitnu reakciju kako stvari u potpunosti ne bi izmakle kontroli.

(Avaz)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO