reload

Svijet

"Bajden je ratni zločinac, potpiruje sukob u Ukrajini" Jedan od osnivača "Pink Flojda" kritikuje spoljnu politiku SAD

 Jedan od osnivača grupe "Pink Flojd" Rodžer Voters izjavio je da je "Tajvan dio Kine" i da to uvažava čitava međunarodna zajednica od 1948. godine.

"Bajden je ratni zločinac, potpiruje sukob u Ukrajini" Jedan od osnivača "Pink Flojda" kritikuje spoljnu politiku SAD
FOTO: ETTORE FERRARI/EPA

Tajvan je dio Kine. To apsolutno prihvata čitava međunarodna zajednica od 1948. godine. Ako to ne znate, ne čitate dovoljno. Vjerujete u propagandu svoje strane. Ne možete diskutovati o ljudskim pravima i Tajvanu ako ne čitate – rekao je Voters za CNN.

On je naveo da “Kinezi nisu izvršili invaziju na Irak i ubili milion ljudi 2013. godine.”

– Gdje su to Kinezi izvršili invaziju, koga su pobili? – upitao je Voters.

Pročitajte još

Bivši član “Pink flojda” osvrnuo se i na rat u Ukrajini, pri čemu je uvrstio predsjednika SAD Džozefa Bajdena među “ratne zločince”, te ga upitao zašto SAD ne ohrabre ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da pregovara.

On je ocijenio da Bajden potpaljuje vatru u Ukrajini.

– Zašto SAD ne ohrabre ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog da pregovara, da se izbjegne potreba za ovim užasnim, strašnim ratom u kojem se ubija. Ne poznajemo mnogo Rusa – rekao je Voters.

Voters je rekao da je, kada je riječ o početku rata, potrebno pogledati istoriju.

– Možete reći da je to počelo 2008. godine – ovaj rat je u suštini akcija i reakcija na guranje NATO saveza sve do ruske granice, a obećali su da to neće raditi kada je Mihail Gorbačov pregovarao o povlačenju SSSR-a iz čitave Istočne Evrope – izjavio je Voters. 

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu