back button
reload

Svijet

"ISTRAGA PA OSTAVKA" Filipče poručio da ne bježi od odgovornosti zbog požara u bolnici

Makedonski ministar zdravlja Venko Filipče izjavio je u četvrtak da će sačekati da bude završena istraga o požaru u kovid bolnici u Tetovu, prije nego što odluči da li će podnijeti ostavku.

"ISTRAGA PA OSTAVKA" Filipče poručio da ne bježi od odgovornosti zbog požara u bolnici
FOTO: GEORGI LICOVSKI/EPA

On je na prvoj konferenciji za novinare nakon požara u kojem je u srijedu uveče u privremenoj kovid bolnici Tetovo poginulo 14 pacijenata, rekao da niko neće biti izuzet od odgovornosti ako to istraga utvrdi, prenosi TV Telma.

– Mnogi mediji i pojedinci su tražili moju ostavku. Ne bježim od odgovornosti, niti ću bežati, ali ću insistirati i čekati da se istraga završi – poručio je Filipče.

On nije odgovorio na pitanje da li se osjeća moralno odgovornim za tragediju, iako su novinari na tome insistirali.

Pročitajte još

Filipče je saopštio da su žrtve stare između 29 i 79 godina, dok je 12 evakuisanih pacijenata sigurno i stabilno u bolnici u Tetovu.

Što se tiče kvaliteta i bezbjednosti privremenih bolnica, Filipče je pokazao svu dokumentaciju za njihovu nabavku i postavljanje i istakao da je sprovođenje tih projekata prošlo uz stroge standarde i procedure.

.Istraga bi trebalo da utvrdi da li se i na koji način nakon primopredaje objekta tetovskoj bolnici održavao i njime upravljao – naveo je Filipče.