back button
reload

Društvo

"Porodilje UŽIVAJU u našim kolačima" Oglasili se poslastičari i otkrili kakve poslastice prave u kuhinji UKC RS (FOTO)

Srećni smo što je naš kolač bar za trenutak užitak i utjeha našim pacijentima, koji ne mogu da vjeruju da napravimo i do 300 i više kolača dnevno.

"Porodilje UŽIVAJU u našim kolačima" Oglasili se poslastičari i otkrili kakve poslastice prave u kuhinji UKC RS (FOTO)
FOTO: UKC RS/FACEBOOK/SCREENSHOT

Ovo su na Fejsbuk stranici Univerzitetskog kliničkog centra RS poručili Marko i Duška, poslatičari koji rade u slastičarni ove zdravstvene ustanove.

– Ja sam Marko i zaposlen sam u slastičarni kuhinje UKC RS više od 22 godine. Dugo je to vremena, ali svaki dan sa zadovoljstvom dolazim na svoj posao. Kolači i slastice koje pravim zajedno sa svojom kolegicom Duškom su namijenjeni pacijentima čije zdravstveno stanje dozvoljava konzumiranje kolača, a to su određene kategorije djece, trudnica, porodilja kao i oni pacijenti koji zahtjevaju hiperkaloričnu ishranu. Moj nadraži kolač su hurmašice. Mnogi koji su jeli naše kolače pitali su me da li koristimo kupovne kore. Kada sam im rekao da su to naše domaće, bili su jako iznenađeni. Uvijek smo srećni kada nam sestre prenesu poruke pacijenata sa raznih odjela da su uživali u našim kolačima – poručio je Marko.

Slastičari Kuhinje UKC Republike SrpskeMarko Marković i Duška ŠtrkićJa sam Marko i zaposlen sam u slastičarni…

Posted by Univerzitetski Klinički centar Republike Srpske on Thursday, October 14, 2021

Njegova radna kolegica Duška naglasila je da u slastičarni kuhinje radi 13 godina.

– Svi kolači su napravljeni od domaćih kora, koje mijese naši slastičari, a prilikom pravljenja kolača uvijek koristimo svježe voće. Meni se lično najviše dopada voćni kolač sa jabukama. Naši pacijenti ne mogu vjerovati da mi napravimo i do 300 i više kolača dnevno. Srećni smo što naš kolač nekada predstavlja momenat užitka i utjehe našim pacijentima – stoji u objavi, na koju su reagovali brojni građani svojim komentarima, a uglavnom je riječ o onima koji su bili hospitalizovani u najvećoj bolnici u Srpskoj.

Pročitajte još

Tako, jedni tvrde da u životu nisu jeli kolače ljepše od onih napravljenih u kuhinji UKC RS, a drugi da za vrijeme liječenja u ovoj zdravstvenoj ustanovi nisu vidjeli ni “k” od kolača.

Podsjetimo, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prije par dana javno je pokazao fotografije oskudnih obroka iz UKC RS, rekavši da su mu te slike poslale porodilje. Tom prilikom, pozvao je nutricioniste ove zdravstvene ustanove da daju ostavku, jer takva hrana, kako je naglasio, ne treba nikome da se servira, a posebno ne porodiljama.

Nutricionista UKC Radmila Baldić mu je odgovorila da, osim što manipuliše, nije dovoljno obrazovan i kompetentan da priča o temi koju ne poznaje. Naglasila je da porodilje i trudnice dobijaju hranu prilagođenu stanju u kojem se nalaze, te od gradonačelnika zatražila da se izvini.