back button
reload

Zabava

Viktorijina baka iznijela potresne detalje "Pop joj je dao 300 dinara da ćuti o silovanju" (FOTO)

Učesnica Zadruge 5 Viktorija Mitrović potresla je javnost ispoviješću u kojoj je navela da ju je sveštenik silovao kada je imala 12 godina, a njena baka Regina sada je ispričala nove potresne detalje.

Viktorijina baka iznijela potresne detalje "Pop joj je dao 300 dinara da ćuti o silovanju" (FOTO)
FOTO: YOUTUBE

Sveštenik Milovan Đokić je mojoj unuci Viktoriji gurao 300 dinara u školski ranac nakon što ju je silovao u crkvi. Htio je sitnim parama i garderobom da kupi njeno ćutanje, kaže za Informer Regina Spasić, baka zadrugarke.

FOTO: ZADRUGA/YOUTUBE SCREENSHOT
FOTO: ZADRUGA/YOUTUBE SCREENSHOT

Ona je odgajila nesrećnu djevojku zato što su je još kao bebu roditelji napustili. Viktorija je bila uzorno dijete, dobar učenik, a utjehu zbog patnje za roditeljima tražila je u crkvi. Tamo ju je, međutim, sačekao pravi pakao.

– Svake nedjelje je išla u crkvu, pjevala u horu, učila vjeronauku. Popa Milovana smo svi znali, dolazio nam je u kuću, pili smo kafu zajedno. Znali smo da je pijanac, pričalo se da spopada žene, ali nismo ni sanjali da će silovati naše unuče – kaže na početku potresne ispovijesti Viktorijina baka, koja je prva primjetila da se njena unuka promijenila.

Počela je čudno da se ponaša, povukla se, izbjegavala razgovor sa porodicom, više se nije smijala.

– Vidjela sam da je odsutna, blijeda i preplašena. Kad god sam je pitala šta joj je, ona bi mi odgovorila: “Baba, muka mi je.” Izbjegavala je moj pogled, da razgovara, da jede, od veselog djeteta postala je djevojčica bez osmijeha. Po selu se pričalo da odlazi kod oca Milovana u kuću. Jednog dana me je pozvao njen razredni i rekao da nije bila u školi.

Viktorija je zbog traume koju je preživjela željela da pobjegne, ali su je baba i djed u tome spriječili u posljednjem momentu.

– Tražili smo je po selu i našli na autobuskoj stanici. Htjela je da pobjegne iz sela. Kod sebe nije imala ranac, što je meni bilo sumnjivo. Slagala nas je da ga je zaboravila kod druga. Mi smo otišli kod tog dečka, ali on je tvrdio da se oni ne druže. Tada se moja djevojčica slomila i priznala da joj je torba kod sveštenika. Smrklo mi se pred očima – ispričala je Regina za pomenuti list.

FOTO: TV PINK/SCREENSHOT
FOTO: TV PINK/SCREENSHOT

Istog momenta baba Regina i djed Stojan zaputili su se prema Đokiću.

– Upali smo mu u kuću, a on je sjedio na kauču samo u gaćama, mrtav pijan. Pored njega je bio Viktorijin ranac, a u njemu neke suknje i bluzice koje nisu bile njene i nekih 300 dinara. Kasnije smo shvatili da joj je taj novac i stvari poklanjao kako bi ćutala poslije zlostavljanja.

Kada je prvi put posumnjala da sveštenik ima neprimjeren odnos sa njenom unukom, baka nije ni sanjala da je dijete silovano.

– Pljunula sam ga u facu i rekla: “Sram te bilo.” Ujutru smo ga prijavili Centru za socijalni rad i parohiji u Smederevu iako nismo znali da je silovana, ali je za nas bilo neprihvatljivo da je odvodi u svoju kuću. On je nju ucjenjivao i prijetio joj je, pa je morala da odlazi kod njega.

Milovan je, prema Regininim riječima, sutradan došao u njihov dom.

– Bio je u društvu nekog sveštenika. Pravdao se da je nije pipnuo, a moj suprug i ja smo mu rekli da ćemo ga preklati ako saznamo da se nešto desilo djevojčici, pa makar robijali. Taj drugi sveštenik ga je izvukao iz naše kuće jer je vidio da moj muž hoće da ga ubije.

Poslije dva dana Viktoriju je policija iz škole odvela u stanicu na saslušanje, ali ona se plašila da ispriča istinu.

– Ko zna koliko puta je on nju silovao, sigurno nije samo jednom, ali ona ništa nije priznala u policiji. Tek je tetki rekla da ju je otac Milovan silovao u crkvi. Otišli smo odmah u policiju, dva i po sata je davala izjavu. Nisam mogla da slušam sve detalje, slošilo mi se. Uhapsili su ga. Pravdao se da nije imao ništa sa djetetom, ali su ljekarski nalazi potvrdili da Viki govori istinu. Ja bih tog monstruma osudila na doživotnu robiju, a dobio je samo pet godina zatvora – završila je Viktorijina baka.