Hronika

"AUDIJEM" USMRTIO DIJETE I MUŠKARCA Predložen pritvor za vozača, na saslušanju odlučio da se BRANI ĆUTANJEM

Nemanja Stamenković (19) iz Beograda, koji je vozeći “audi” prekjuče na Bulevaru Medijana u Nišu, izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli pješaci Andrej Prekljušaj (12) i Dejan Ilić (48), na saslušanju u Osnovnom javnom tužilaštvu branio se ćutanjem.

"AUDIJEM" USMRTIO DIJETE I MUŠKARCA Predložen pritvor za vozača, na saslušanju odlučio da se BRANI ĆUTANJEM
FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ, DRUŠTVENE MREŽE / RAS SRBIJA

Portparol OJT u Nišu Ivan Marković kaže da je protiv osumnjičenog donijeta naredba o pokretanju istrage zbog sumnje da je počinio krivično djelo teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

– Nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu na kojem se osumnjičeni branio ćutanjem, dat je prijedlog da mu se odredi pritvor. O tom prijedlogu odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu – kaže Marković za Blic.

Pročitajte još

Teška nesreća dogodila se u ponedjeljak uveče oko 20.40 časova na dijelu Bulevara Medijana u blizini skretanja za niški Vodovod, kada je „audi“ kojim je upravljao Stamenković, izletio sa kolovoza i na trotoaru pokosio dijete i muškarca.

Tijelo malog Andreja, od siline udarca, preletjelo je preko dva metra visoke ograde Vodovoda, dok je Ilić, koji je šetao sa prijateljem, odbačen više desetina metara dalje na kolovoz. Andrej je preminuo na licu mjesta dok je Ilić podlegao povredama sat vremena kasnije u Uregntnom centru u Nišu.

FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ/RAS SRBIJA

Ova stravična nesreća uznemirila je javnost u Srbiji, a kako je utvrđeno na licu mjesta, Stamenković u trenutku nesreće u krvi nije imao alkohola. Mještani su za “Blic” ispričali da su vidjeli kako isti “audi” nekoliko puta juri bulevarom gore-dole i da su bili užasnuti da se ovako nešto može desiti.

Dvanaestogodišnji dječak nastradao je dok se vraćao iz tržnog centra u koji je išao kako bi kupio punjač. Njegova majka, zabrinuta što joj sina nema, a telefon mu je nedostupan, njegov nestanak je prijavila policiji. Baka dječaka krenula je da ga traži, prošla je kraj mjesta nesreće, međutim rekli su joj da u njoj nije učestovovalo nijedno dete. Nekoliko sati kasnije porodica je pozvana da identifikuje tijelo malog Andreja.

Dejan Ilić šetao je sa komšijom i prijateljem, kada je na njega naletio “audi” koji je jurio trotoarom bez kontrole. Njegov prijatelj uspio je u sekundi da se baci na ogradu i auto je prošao tik do njega, dok je Dejana odbacio nekoliko desetina metara dalje.