Politika

“BANJALUKA JE KLJUČNA” Vukanović poručuje da se opozicija mora okupiti oko jednog kandidata

Oslobađenje Banjaluke bio bi okidač za prijevremene izbore i time bi sudbina ovog nenarodnog režima bila zapečaćena, istakao je poslanik u Кlubu SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Nebojša Vukanović.

“BANJALUKA JE KLJUČNA” Vukanović poručuje da se opozicija mora okupiti oko jednog kandidata
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

-Opozicija mora da organizuje jedan široki narodni front i da se svi okupimo oko jednog kandidata. Banjaluka je ključna za ove lokalne izbore kako bi se ova otuđena oligarhija skinula sa vlasti naglasio je Vukanović.

Vukanović kaže da večeras SDS nastavlja onaj proces koji je započeo prije početka pandemije, a to je razgovor sa građanima Banjaluke.

-Nekad nekoliko malih svijeća je dovoljno da razbije mrak u nekom tunelu i da zapali buktinju promjena – ponovio je Vukanović.

Sa građanima Banjaluke danas je bio je poslanik SDS Davor Šešić.

On kaže da, ako se razmišljalo o promjenama poslovnika, onda je gostima koji dolaze na sjednice NSRS trebalo ograničiti vrijeme za obraćanje, a tu prije svega misli na predsjednika Vlade, predsjednicu Republike i srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Ovako im je dozvoljeno da pričaju koliko hoće, šta hoće i da za to nema sankcija, što je strašno. Na sjednici NSRS tražićemo da se naše sugestije uvaže – ponovio je Šešić.

Adamović: Više ovakvih događaja

Predsjednica Aktiva žena SDS Vesna Adamović je rekla da će Srpska demokratska stranka i u narednom periodu nastaviti razgovarati sa građanima jer je politika SDS, prije svega narodna, a ne salonska i ovakvih događaja će biti sve više u Banjaluci.

-Problem prebukiranosti škole na Starčevici je veliki problem u ovoj mjesnoj zajednici. Đaci idu u tri smjene i opet nema dovoljno prostora za odvijanje normalnog nastavnog procesa – zaključila je Adamovićeva.