Magazin

Biljke koje donose sreću: Unesite ih u svoj dom i osjetite blagostanje

Nikome nikada nije dosta ljubavi, sreće i novca, a feng šui stručnjaci smatraju da neke biljke donose sreću i prosperitet.

Biljke koje donose sreću: Unesite ih u svoj dom i osjetite blagostanje
FOTO: SILVIJA ŽALAC/YOU TUBE/SCREENSHOT

Donosimo spisak biljaka za koje se vjeruje da donose sreću u domu:

Aloja

Aloja vera (Aloe vera) unosi sreću i pozitivnu energiju, a rastjeruje loše vibracije. Saksija s alojom mora da ima prvo sloj kamenja, pa pijeska, pa zemlje.

Ne voli preveliku vlagu, zalijeva se pomalo jednom nedjeljno, a zimi, u periodu mirovanja, jednom mjesečno.

Bambus

„Srećni bambus“ (Dracaena braunii) u kući čuva slogu, a na poslu popravlja međuljudske odnose. Uz to, donosi sreću, napredak i novac.

Inače to nije pravi bambus, samo na njega podsjeća. Lako se gaji. Malo svjetla, povremeno zalivjeanje i ovaj bambus je srećan.

Pašira

Vodeni kesten ili pašira (Pachira aquatica), „drvo novca“, donosi i čuva sreću i blagostanje – „čuvanje“ simbolizuju ispreplitane stabljike. Dobro podnosi suv vazduh, ne zahtijeva posebnu njegu i lako se prilagođava. Samo joj ljeti smeta direktno sunce.

Pročitajte još

Krasula

Ako je vjerovati Japancima, krasula (Crassula ovata) privlači novac, naročito ako se postavi blizu ulaznih vrata. Nije zahtjevna, samo treba voditi računa o tome da se zimi, kad je u fazi mirovanja, ne zalijeva često. Dovoljno je jednom ili dvaput za cijelu zimu.

Orhideja

Privlači, kažu, pozitivnu energiju i radost.

Sorte koje ne zahtijevaju poseban trud (Phalaenopsis) često se zalijevaju u fazi rasta, a rjeđe u fazi mirovanja. Zimi se čuvaju na svjetlu, a ljeti sklanjaju sa sunca. Uz pravilnu negu, orhideje mogu da cvjetaju 2-3 puta godišnje, prenosi Novosti Magazin.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije