Sudbine

"Bio je prijatelj našeg grada" Kako se Sarajevo večeras uz pjesmu i suze oprostilo od Đorđa Balaševića (VIDEO)

Nekoliko stotina građana Sarajeva okupilo se večeras na platou Skenderija u Sarajevu da zapale svijeću i oproste se od legendarnog Đorđa Balaševića.

"Bio je prijatelj našeg grada"   Kako se Sarajevo večeras uz pjesmu i suze oprostilo od Đorđa Balaševića (VIDEO)
FOTO: KLIX/YOUTUBE/SCREENSHOT

Uz suze, stihove i taktove hitova legendarnog Novosađanina Sarajlije su palile svijeće, pisali oproštajne poruke, ostavljali ruže i plišane igračke. Održan je mini koncert, a na gitari su kasnije osvirani neki od njegovih nezaboravnih hitova.

Oproštajni skup organizovala je Aida Feraget, a večeras je otkrila zašto je skup organizovan na Skenderiji.

– Njegov prijeratni, poslijeratni koncert bio je tu u Skenderiji, a dvorana nosi ime Mirze Delibašića, njegovog prijatelja. Ovo je pomen i oprost od Balaševića. Nema tu definicije. Veliki prijatelj mi je bio, prijatelj ovog grada i svake normalne osobe. Jako sam ga voljela – kazala je, prenosi Klix.

Na skupu je bila i jedna Beograđanka koja je kazala: “Nažalost povod je izuzetno tužan, sjećamo se našeg dragog Đoleta. Večeri i večeri smo provodili slušajući njegove pjesme. Drago mi je da sam trenutno u Sarajevu, da mogu Beograđanima prenijeti koliko su Balaševića voljele i poštovala Sarajlije. On je bio jedan veliki kozmopolit, održao je prvi koncert poslije rata u Sarajevu.