Hronika

Bizarna odbrana serijskog ubice iz Srbije: Zbog ubistva 2 starice osuđen na doživotnu robiju, on tvrdi da mu je sve neko namjestio

Duško Jovanović (32), Srbin koji je osuđen na doživotnu robiju u Njemačkoj zbog ubistva dvije starice nakon izricanja presude se obratio sudu i istakao da je nepravedno osuđen.

Bizarna odbrana serijskog ubice iz Srbije: Zbog ubistva 2 starice osuđen na doživotnu robiju, on tvrdi da mu je sve neko namjestio
FOTO: DRUSTVENE MREZE/SCREENSHOT

Branilac Jovanovića je izjavio da će da uloži žalbu na ovu presudu, a rekao je i “da njegov klijent nije kriv i da su mu zločini namješteni od strane nepoznate osobe.”

Poslije ove presude za riječ se javio i sam okrivljeni, koji je tokom suđenja imao prevodioca.

Nisam došao u Njemačku sa ženom i djecom da bih tako nešto uradio. Što se tiče ubistava, nije to moj stil i samo da kažem još nešto, Bog mi je svjedok da nisam kriv – rekao je na izricanju presude Srbin koga je njemačka policija nakon niza ubistava prozvala serijskim lopovom i ubicom.

Pročitajte još

Inače, tokom suđenja bilo je riječi i o tome da je okrivljeni učestvovao u još dva zločina, takođe dvije penzionerke, ali u nedostatku dokaza njihova smrt se i dalje vodi kao sumnjiva.

Prva penzionerka ubijena je brutalno čekićem 21. decembra 2022. godine, a od nje je okrivljeni, kako se navodi u optužnici, ukrao 1.500 evra, dok je Gertruda N. ubijena četiri dana kasnije, 25. januara.

Sud bez sumnje da je kriv

– Veliko krivično vijeće Okružnog suda u Hajlbronu ostaje bez sumnje da je okrivljeni ubio starije udovice i da je riječ o serijskom prestupniku koji je izazvao strah i teror u Švebiš Holu. Utvrdili smo da je do sada ubio dvije žene sa ciljem da se obogati – rečeno je na suđenju, a prenose lokalni mediji.

Srbin je osuđen na doživotnu robiju nakon što je održano 12 ročišta na kojima je ispitano 70 svjedoka.

– Sudije su u petak izrekle najoštriju kaznu koju njemačko krivično pravo može da ponudi. Doživotni zatvor u Njemačkoj ima i neke pogodnosti, a to je da ipak postoji malo slobode, tačnije, doživotni zatvor znači da počinilac može biti pušten na slobodu najranije nakon 15 godina provedenih iza rešetaka – objašnjeno je na suđenju, piše Kurir.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu