Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Borenović: Neka se Dodik prestane kriti iza Skupštine RS

Politika
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Lider PDP-a Branislav Borenović pozvao je danas predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da se više ne krije iza entitetskog parlamenta.

Na Dodikove najave, da će tražiti da to zakonodavno tijelo poništi izvještaj Komisije za Srebrenicu, Borenović je rekao da je Dodik imao više od 6.000 dana da to uraditi, ali nije.

– To je vladin izvještaj i Dodik ga je mogao da povuče svih ovih dana, pa i juče i danas na sjednici Vlade Željke Cvijanović, koju ionako on vodi. I neka Dodik prestane više da se krije iza Narodne skupštine kao što to često radi – istakao je Borenović.

Podsjetio je da se Dodik “krio” i iza Anketnog odbora u “slučaju Dragičević”, koji je potom, kako kaže, napao jer je stručno uradio svoj posao.

Predsjednik PDP-a smatra da je juče u banjalučkom glavnom trgu održan “dvočas iskrenosti, emocija i dostojanstva, na kojem je desetine hiljada majki, očeva, djece pokazalo institucijama i pojedincima koji ih vode kako se bori i traži istina i pravda u slučaju Dragičević”.

Borenović tvrdi da će biti utvrđena istina u ovom slučaju, kako kaže, ubistva banjalučkog mladića.

Istakao je da stoje iza svog člana Draška Dragičevića, koji je, kako je naveo, bez ikakvih argumenata stavljen na spisak policije s osobama koje imaju kriminalni dosje, a prisustvuju okupljanjima koja s organizuju uz zahtjev da se utvrdi istina o stradanju Davida Dragičevića.

Borenović je precizirao i da PDP neće imati izbornu listu za Federacije BiH, iako su, kaže, svjesni činjenice da je SNSD izbjegao dogovor za nivo vlasti u tom entitetu i kantonima.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO