Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Broj 1412 za pomoć djeci na Kosovu i Metohiji pozvalo oko 20.000 građana Srpske

Društvo
Autor:

Foto: Srna

Na humanitarni broj 1412 upućeno je oko 20.000 poziva od 1. do 16. decembra u okviru humanitarne akcije “Za dječiji osmijeh, bolesnu djecu i mlade ometene u razvoju na Kosovu i Metohiji”, rekao je Srni predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

Ovaj odbor pokrenuo je humanitarnu akciju, koju su podržali Vlada Republike Srpske, osnovne, srednje škole i lokalne zajednice u Srpskoj.

– Do 31. decembra očekujemo još veći odziv građana, institucija, osnovnih i srednjih škola, privatnih i javnih preduzeća i lokalnih zajednica. Prikupljena sredstva uručićemo 11. januara u Zvečanu, na drugoj humanitarnoj akademiji, Udruženju roditelja `Podrži me` iz Kosovske Mitrovice koje ima 126 teško bolesne djece i mladih ometenih u razvoju – najavio je Arlov.

On je ponovo apelovao da građani Srpske pozovu broj 1412 do 31. decembra i doniraju jednu KM.

– Vjerujemo u humanost Republike Srpske, koja je do sada pokazala mnogo razumijevanja za Srbe na Kosovu i Metohiji – naglasio je Arlov.

Osim pozivom na broj 1412, građani mogu donirati novac na žiro-račun Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji broj 5551000034196445, sa naznakom “Pomoć bolesnoj djeci i mladima na Kosovu i Metohiji”.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO