Svijet

Cijela porodica ubijena u napadu Hamasa: Posljednja fotografija porodice kruži internetom (FOTO)

Dok u Izraelu traju krvavi napadi na vidjelo izlaze razmjere strašnog krvoprolića koje su pripadnici Hamasa izveli u subotu ujutru.

Cijela porodica ubijena u napadu Hamasa: Posljednja fotografija porodice kruži internetom (FOTO)
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE/SCREENSHOT

Ima jezivih scena otmice djece, mladih i staraca koje su Palestinci odveli u Gazu, pretpostavlja se da je u njihovim rukama oko 200 civila.

Među ubijenima u ratu u Izraelu je cijela porodica, supružnici i njihovo troje dece, prenosi Slobodna Dalmacija. Izraelci dijele njihovu zajedničku fotografiju na društvenim mrežama, koja u nastavku piše na hebrejskom:

– Suze ne prestaju da padaju i srce boli. Može li neko da mi objasni kako možeš da ubiješ cijelu porodicu tako? U ime čega? Zašto ova mala djeca moraju da plate u životu? Koliko je surovosti potrebno da se to uradi? Ništa na svijetu neće utješiti ili izliječiti tugu- dodaje Blic .

הדמעות לא מפסיקות לרדת והלב לכאוב 💔משהו יכול להסביר לי איך אפשר לרצוח משפחה שלמה כזאת? בשם מה? למה הילדים הקטנים האלה…

Posted by Meir Abergel on Sunday, October 8, 2023

U znak sjećanja na porodicu Kedem Siman-Tov, piše na mrežama. Kako je oko ponoći objavio izraelski političar Naftali Benet, porodica je ubijena u Kibucu, prenosi Jutarnji list.

– Cijela porodica hladnokrvno je ubijena. Porodica Kedem: otac Džonatan, majka Tamar, 6-godišnje djevojčice Šahar i Arbel i 4-godišnji dječak Omer. Pogledajte njihova srećna lica. Njihova ljubav. Sve su ih ubili palestinski teroristi u kibucu Nir-oz –  napisao je pored fotografije porodice…

Pročitajte još

Inače, Tamar Kedem je prije nekoliko nedjelja objavila fotografiju koju svi dijele na svom Instagramu i napisala da očekuje da će ovo biti dobra godina za njih…

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije