Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

CIK BIH: Ovjerene prijave za prijevremene izbore za načelnike i gradonačelnike

Politika
Autor:

Foto: Arhiv/Klix.ba

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH danas je ovjerila prijave političkih stranaka i nezavisnih kandidata za učešće na prijevremenim izborima za načelnike i gradonačelnike devet opština i gradova u BiH, koji će biti održani u nedjelju, 17. februara, naredne godine.

Ovjerene su prijave za gradonačelnike gradova Doboj i Trebinje, te za načelnike opština Bosansko Grahovo, Bosanski Petrovac, Bužim, Domaljevac-Šamac, Drvar, Kakanj i Ribnik, saopšteno je iz CIK-a.

Za Doboj su ovjerene prijave SNSD-a, SDS-a, SP-a, DNS-a, SPAS-a, Igora Jovanovića, Borisa Jerinića, Slađana Starčevića, Vladimira Markovića, Gorana Simića i Milovana Dujakovića.

Za Trebinje su ovjerene prijave SNSD-a, SDS-a, SP-a, PDP-a i DNS-a.

Za Ribnik su ovjerene prijave SNSD-a, SDS-a, SP-a i DNS-a, za Drvar SNSD-a, SP-a, DNS-a i Darka Kajteza, a za Bosansko Grahovo SNSD-a, SDS-a, DNS-a i Milorada Gligića.

Za Bosanski Petrovac ovjerene su prijave SNSD-a, SDP-a, SP-a, SDA, DNS-a, A-SDA, DF-a, Branka Despota i Dejana Prošića, za Bužim prijave SDA, Nezavisnog bloka, Nedžada Kudelića i Izudina Bosnića.

Za Domaljevac-Šamac ovjerene su prijave HDZ-a i HDZ-a 1990, a za Kakanj prijave SDP-a, HDZ-a, SDA i Hamze Begića.

U skladu sa uputstvom o rokovima izbornih aktivnosti ovjerene političke stranke podnose zahtjeve za ovjeru koalicija do 24. decembra do 16.00 časova, navedeno je u saopštenju CIK.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO