Politika

"CIK je potpuno politički obojen" Čavić o prebrojavanju glasova

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić izjavio je da u okviru vladajuće koalicije nema razloga za bilo kakvu brigu zbog pojedinih tvrdnji u vezi sa eventualnim kršenjem izbornih pravila, te da je normalno da poslije izbora svi traže pravdu.

"CIK je potpuno politički obojen" Čavić o prebrojavanju glasova
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Čavić je ocijenio da je CIK potpuno politički obojen jer u njemu uticaj imaju stranke koje su danas u opoziciji, te da je na njima test hoće li poštovati zakone ili političke želje onih sa kojima su juče dijelili klupe.

– Mi vjerujemo u zakon i u takvim okolnostima čekamo da svi iskoriste svoju argumentaciju u dokazivanju svojih tvrdnji radi stava CIK-a koji bi mogao da dovede i do ponovnog prebrojavanja glasova na biračkom mjestu ili izbornoj jedinici, ali je i to regulisano zakonom – rekao je Čavić.

Čavić je naglasio da je interes Republike Srpske da se nakon objavljivanja zvaničnih rezultata, što prije konstituiše vlast, te je rekao da su iz koalicije poručili da su vrata otvorena i drugim političkim učesnicima u Srpskoj.

Koalicija političkih partija koju čine SNSD, SP, Ujedinjena Srpska, DEMOS, NPS, NDP formiraće vlast u Republici Srpskoj i jedinstveno će nastupiti na nivou BiH, rečeno je danas u Banjaluci nakon sastanka predstavnika ove koalicije.

Sastanku u Narodnoj skupštini Republike Srpske prisustvovali su lider SNSD-a Milorad Dodik, potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović i Radovan Višković, predsjednici Socijalističke partije Petar Đokić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, DEMOS-a Nedeljko Čubrilović, NPS-a Darko Banjac i NDP-a Dragan Čavić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu