Politika

"Crna Gora neće imati koristi, ni štete" Spajić komentarisao usvajanje Rezolucije o Srebrenici

Crnogorski premijer, Milojko Spajić, tvrdi da Crna Gora od neobavezujuće Rezolucije o Srebrenici neće imati ni koristi ni štete, a ni region.

Milojko Spajić
FOTO: VIJESTI/SCREENSHOT

Spajić je to rekao na konferenciji za medije odgovarajući na pitanje šta će Crna Gora i region dobiti od juče usvojene Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija. On je kazao da se treba okrenuti boljem povezivanju i razumijevanju.

Na pitanje da li će kao šef PES podržati najavu predsjednika Skupštine Crne Gore, Andrije Mandića, da se vrati trobojka i srpski jezik, on je rekao da nije video tu inicijativu, ali da nemaju problem sa tim.

Pročitajte još

– Nisam vidio takvu inicijativu, mi nemamo problem ako bilo koja inicijativa povećava prava nekom narodu, a nije nauštrb drugih, nemamo problem sa tim kao stranka, ali suština stvari je ekonomija, da se vrati kao apsolutni fokus u Crnoj Gori – rekao je Spajić.

Zasićeni smo, kazao je, nacionalnim temama, rezolucijama…

– Treba da se bavimo životom, konkretnim stvarima, razumijem da su za čitanost potrebne druge stvari, ali građani i cijene neke druge stvari – naveo je Spajić, prenosi Blic.

Spajić je rekao i da Crna Gora treba da vodi neutralnu, pomirljivu politiku i da je respektabilna prema svim interesima u regionu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu