Slobodan Popadić
Slobodan Popadić

Prevod Deklaracije

Pošto Deklaraciju Svesrpskog sabora tumači svako na svoj način, pa čak i neki njeni donosioci, odlučili smo da se priključimo pojašnjenju nekih članova, po našem izboru, koji ne uključuje 9. januar.

Slobodan Popadić
Slobodan Popadić

9. januar

Odustajemo od praznika koga smo odbranili (9. januar, Dan Republike Srpske) i pored presuda Ustavnog suda BiH, da bismo imali praznik državnosti koju Republika Srpska, nažalost, nema i koju možda neće nikada imati (15. februar, dan državnosti RS).

Boris Knežević
Boris Knežević

Mile iz Pekama

„Sljedeće godine, u ovo vrijeme, bićemo milioneri“, glasi jedna od najpoznatijih motivacionih rečenica koje su na ovim prostorima ušle u urbani žargon, fore i fazone, a koja potiče iz uma neodoljivog šarmera, šanera i sitne bitange iz londonskog Pekama, Delboja Trotera, jednog od glavnih junaka legendarnih „Mućki“.

Petar Peca Popović
Petar Peca Popović

Pecine crtice o…: 428 nedjelja!

Šta ostaje osim gorkog ukusa kad najtrofejniji teniser koji je preostao na Rolan Garosu mora da se povuče? Povrijeđen pa završio na operacionom stolu pošto su radnici u vanrednim vremenskim okolnostima odbili da češće sređuju teren.

Slobodan Popadić
Slobodan Popadić

Mulj

Nakon svjedočenja Željke Cvijanović, Obren Petrović treba odmah da bude oslobođen odgovornosti za smrt nekoliko Dobojlija u poplavama 2014. godine, a ako nekom treba da se sudi, onda su to članovi Republičkog štaba za vanredne situacije iz tog doba.

Aleksandar Pejić
Aleksandar Pejić

Od stresa do sna: Kako prevazići poremećaje spavanja?

Nesanica je najčešći poremećaj spavanja. Manifestuje se kao teškoća pri usnivanju, održavanju sna ili ponovnom usnivanju nakon ranog buđenja. Može biti privremena ili hronična. Gotovo svako povremeno ima besane noći, često zbog stresa, žgaravice ili konzumacije previše kofeina ili alkohola.

vida radetić novinarka za komentar
Vida Radetić

Jurišnik na Šmita

Kristijan Šmit, visoki predstavnik u BiH, kojeg Republika Srpska ne priznaje, očigledno ne mari za ono što priča predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Njemački zalogaj manje gorak 
Željka Knežević

Njemački zalogaj manje gorak 

Kada govorimo o BiH i Njemačkoj, postoji jedna paradoksalna situacija. Hrana ovdje često košta više nego u Njemačkoj. Dok plate u Njemačkoj idu prema gore, u BiH pomalo podsjećaju na potragu za blagom.

Boris Knežević
Boris Knežević

Nešto i ništa

Kada u Hrvatskoj “branitelji” po bilo kojem osnovu dignu svoj glas i zaprijete montiranjem šatorskog naselja na Pantovčaku, u toj “uglađenoj” evropskoj državi pada Vlada i tresu se gaće Milanoviću, Plenkoviću i svim drugim koji su se usudili da dirnu u karakter rata i privilegije učesnika “svetog domovinskog boja”.

Slobodan Popadić
Slobodan Popadić

Zapuštena stranka

Za vlast u Srpskoj su izdajnici i američki podanici, a za Amerikance ultranacionalisti i (i dalje) mreža podrške haškim bjeguncima. Da li vam ovo liči na SDS?

doktor Aleksandar Pejić
Aleksandar Pejić

Šta je to socijalna fobija poznatija i kao socijalna anksioznost?

Poznata je izjava Mark Twaina, američkog pisca, humoriste i predavača, najpoznatijeg po romanima "Pustolovine Toma Sawyera" i "Pustolovine Huckleberryja Finna", te jednim od najvažnijih autora američke književnosti, u kojoj on mudo kaže: „Najveći izazov za većinu ljudi nije njihova nesposobnost da govore u javnosti, već strah koji ih parališe.“

branko tomić pomoćnik urednika portala srpskainfo
Branko Tomić

Dimento Klint

Kad sam bio mali, znao sam svoj pravac... bolje nego danas, čini mi se. Već u osnovnoj školi, ko zna kako i zašto, bio sam siguran šta ću biti kad odrastem.

Jana Kezić novinarka euroblica i portala srpskainfo
Jana Kezić

Šišaju nas svi

Cijene u marketima opet skočile. Plata još nije bila. Stigli računi. Stalno kupujem na rate. Gorivo poskupjelo. Ne mogu dobiti odobrenje za kredit. O svom stanu ne mogu ni da sanjam. U trgovinu odlazim samo kada su akcije.

Slobodan Popadić
Slobodan Popadić

Šta je ironija

Znate šta je ironija? Da je Republika Srpska, otkako sam ja bio u Ustavnom sudu, pa do mog odlaska, uvijek bila protiv donošenja određenih odluka Ustavnog suda BiH i izvršavala ih je, riječi su bivšeg sudije tog suda. Srbina Zlatka Kneževića.

sinisa trkulja odgovorni urednik euroblic
Siniša Trkulja

Titule iz ofsajda

Bratskom podjelom trofeja spuštena je zavjesa na još jednu sezonu u Premijer ligi BiH. Titula je završila u Banjaluci, a Kup u bijelom dijelu Mostara, u vitrinama Zrinjskog.

Vladimir Đurić Đura
Vladimir Đurić Đura

Šabataj Cvi

Jedna od fascinantnih istorijskih ličnosti koja ima veze sa našim podnebljem je svakako Šabataj Cvi, Jevrejin rođen u Izmiru 1626. godine.