Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Crnadak u Saudijskoj Arabiji: U fokusu razvoj ekonomske saradnje

Politika
Autor:

Foto: Srna

Mogućnost razvoja ekonomske saradnje BiH i Saudijske Arabije, te potencijalne nove investicije u BiH bile su u fokusu razgovora ministra inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igora Crnatka i direktora Direkcije za spoljnu trgovinu u saudijskom Ministarstvu trgovine i investicija Abdulrahmana Ahmada Alharbija.

Na sastanku, održanom u okviru trodnevne posjete delegacije Ministarstva, koju predvodi Crnadak, Saudijskoj Arabiji, zajednički je konstatovano da su poljoprivreda, turizam i industrija prioriteti u saradnji dvije zemlje.

Dogovoreno je da nadležne institucije BiH i Saudijske Arabije u oblasti trgovine, ekonomije i investicija intenziviraju zajedničke aktivnosti, radi boljeg rezultata, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Direktor Direkcije za spoljnu trgovinu u Ministarstvu trgovine i investicija Saudijske Arabije istakao je da postoji interes za ulaganje u BiH.

On je naglasio da je u toku rad ekspertskog tima na analizi stanja u oblasti poljoprivrede, te da će u narednom periodu delegacija te Direkcije i Ministarstva posjetiti BiH.

Delegacija Ministarstva inostranih poslova BiH posjetila je danas i Nacionalni muzej Saudijske Arabije.

Posjeta će biti nastavljena sutra sastankom sa ministrom inostranih poslova Ibrahimom Abdulazizom el Asafom i posjetom saudijskom Diplomatskom institutu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO