Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Čubrilović: Podržati projekte afirmacije srpskog jezika i ćirilice

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović pozvao je nadležne institucije da podrže projekte Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ “Prosvjeta” koji su usmjereni na prosvjećivanje, opismenjavanje i afirmaciju srpskog jezika i ćirilice.

Čubrilović je pozdravio aktivnosti ovog društva, te istakao da je neophodno na demokratski i legalan način definisati unutrašnje odnose u organizaciji “Prosvjete”.

On je na današnjem sastanku u Banjaluci sa predstavnicima SPKD “Prosvjeta” Dušanom Jovanovićem, Jelenkom Bojićem i Slobodanom Nagradićem razgovarao o značaju ovog društva, radu i aktivnostima na afirmaciji srpske kulture, jezika i pisma, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.

Predstavnici SPKD “Prosvjeta” upoznali su Čubrilovića o statusu i položaju ovog društva koje nastavlja tradiciju “Prosvjete” osnovane 1902. godine u Sarajevu i koja, uz određene prekide, i danas aktivno radi na prosvjećivanju naroda i realizuje kulturne, naučne, humanitarne i druge aktivnosti od opšteg značaja.

Predsjednik banjalučkog Gradskog odbora SPKD “Prosvjeta” Jelenko Bojić istakao je značaj izdavačke djelatnosti “Prosvjete” i njen doprinos bogaćenju kulturnog života Banjaluke.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO