Politika

Cvijanović: Nedostatak suvereniteta BiH pokazan je Bećirovićevim trčanjem u OHR

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović poručila je da saradnja Republike Srpske i Srbije neće prestati bez obzira šta o tome misli Denis Bećirović i njemu slični, naprotiv, biće sve bolja, jača i sadržajnija.

Željka Cvijanović
FOTO: RTRS/SCREENSHOT

Na pitanje da prokomentiraše Bećirovićevo saopštenje u kome ponavlja da Srbija mora poštovati suverenitet BiH, Cvijanovićeva je upitala s kim i čim polemiše Denis Bećirović citirajući razne ustavne odredbe, satirući nas raznim pisanim saopštenjima sa onim što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao ili što nije rekao?

– Valjda ne očekuje da mu državnici koji dođu u posjetu prethodno na odobrenje pošalju govor ili ono što će saopštiti na pres konferenciji? I šta je to uopšte naljutilo bošnjačkog člana Predsjedništva BiH da je morao sjesti za računar i napisati još jedan u nizu svojih dosadnih romana – upitala je Cvijanovićeva.

Pročitajte još

Ona je podsjetila da je saradnja između Republike Srpske i Republike Srbije u skladu sa Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama zasnovanom na Dejtonskom sporazumu.

– Pri tome, ovom posjetom rukovodstva Srbije ničim nije ugrožen suverenitet BiH, ali je nedostatak tog suvereniteta evidentno pokazan jučerašnjim Bećirovićevim trčanjem u OHR čim je posjeta i počela – naglasila je srpski član Predsjedništva BiH.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu