Politika

Cvijanovićeva na svečanosti u Bijeljini: Svaki napredak ovog grada je napredak Srpske

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Bijeljini da svaki napredak koji bilježi ovaj grad predstavlja napredak Republike Srpske i poručila da je potreban dalji razvoj, čuvajući kapacitet Srpske i njenih lokalnih zajednica.

Cvijanovićeva na svečanosti u Bijeljini: Svaki napredak ovog grada je napredak Srpske
FOTO: SRNA

Čestitajući Dan grada Bijeljina, Cvijanovićeva je podsjetila na važnost slobode, zajedništva i zajedničkog rada na dobrobit građana.

– Zadovoljni smo kada vidimo da se naše lokalne zajednice razvijaju – istakla je Cvijanovićeva.

On je rekla da je srećna i ponosna što su republičke institucije širom Republike, pa tako i u Bijeljini, mogle da djeluju zajedno sa lokalnim vlastima i odrade ono što je bilo neophodno u svakoj fazi i periodu razvoja.

Pročitajte još

– Znam da je bilo neophodno da se uvežemo, planski djelujemo i planski razmišljamo o našoj budućnosti – izjavila je Cvijanovićeva na svečanoj sjednici lokalne skupštine povodom Dana grada.

Ona je podsjetila da je ovo dan kada se prisjeća slobode i njene važnosti za Republiku Srpsku, Bijeljinu i svaku drugu lokalnu zajedncu, cijeneći važnost slobode i njegujući tradicionalne vrijednosti.

– Sigurna sam da pred Bijeljinom stoji velika budućnost, kao što stoji i pred cijelom Republikom Srpskom. Treba da se dalje razvijamo i čuvamo sebe i kapacitet Srpske i lokalnih zajednica. Djelujući na taj način napredak mora biti tu – naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je poručila da je srećna što je Bijeljina mjesto gdje se odvijaju veliki infrastrukturni projekti.

– Srećna sam što je Bijeljina, takođe, mjesto gdje se odvijaju veliki infrastrukturni projekti, gdje se rješavaju životni problemi naših građana, gdje smo se usmjerili na dalji razvoj i da uvezujemo Bijeljinu sa svim drugim mjestima važnim za Republiku i region, ali konačno da to bude mjesto gdje se dolazi, investira i lijepo živi, a to Bijeljina i nudi – navela je Cvijanovićeva.

On je poželjela da Srpska bude ponosna na svaku lokalnu zajednicu, da u Srpskoj društvo bude okupljeno oko Crkve i tradicionalnih vrijednosti i da bude posvećeno zajedništvu.

– Jer, bez zajedništva nema ni stvarnog napretka – poručila je Cvijanovićeva.

Dan grada se obilježava 24. septembra, u spomen na dan kada je 1943. godine Bijeljina prvi put oslobođena od fašističkih okupatora. 

Prihvati notifikacije