Politika

"Da li zaista vjerujete da se to nije desilo" Vučić na sjednici SB UN pokazao sliku silovane i brutalno ubijene Srpkinje na Kosovu

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, pokazao je na sjednici Savjeta bezbjednosti UN sliku silovane i brutalno ubijene Srpkinje na KiM i istakao da je to što je predsjednik samoproglašenog Kosova, Vjosa Osmani, dovela žene koje su navodno silovane predstavlja politički teatar i namještaljku za srpsku delegaciju.

"Da li zaista vjerujete da se to nije desilo" Vučić na sjednici SB UN pokazao sliku silovane i brutalno ubijene Srpkinje na Kosovu
FOTO: USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Da li zaista verujete da nije bilo silovanih Srpkinja na Kosovu, mogu da vam pokažem Maricu Mirić iz Belog Polja sa Kosova – rekao je Vučić, a potom pokazao sliku silovane i brutalno ubijene Srpkinje.

On je rekao da je Osmanijeva na sjednicu dovela pojedice koje ovdje ne pripadaju, ni diplomatskom koru, ni savjetnicima.

– Ovo je neka vrsta političkog teatra i kao neka nameštaljka za srpsku delegaciju. Kao da je neki sudski proces suđenje šta se desilo prije 20 godina, nijedna riječ o izvještaju u posljednjih šest mjeseci. Bio sam potpuno fokusiran na izvještaj Karoline Zijade. Što nas niste obavijestili ko će da bude član svake delegacije? – upitao je Vučić na sjednici na kojoj se razmatra šestomjesečni izvještaj generalnog sekretara UN Antonija Guteresa o radu UNMIK.

Pročitajte još

Osmanijeva je dovela na sjednicu Savjeta bezbjednosti UN žene koje su, kako tvrdi, “silovane” da svjedoče o navodnim srpskim zločinima i predstavila ih kao svoju “delegaciju”.

I ambasador Rusije u UN, Vasilij Nebenzja, rekao je da Osmanijeva nema pravo na delegaciju jer je pozvana u Savjet bezbjednosti kao govornik.

Predsjedavajuća Savjetu bezbjednosti UN i stalna predstavnica Malte pri UN, Vaneša Frejzer, otvorila je sjednicu o šestomjesečnom izvještaju UNMIK o KiM, ali je ubrzo uslijedilo njeno kraće odgađanje, jer je, kako je pojasnila, cijela delegacija Prištine zadržana na ulazu zbog UN procedura.

Frejzerova je nakon višeminutne pauze i provjere informacija koje je dobila nalgasila da je riječ o protokolu UN, zbog koji su neki učesnici zadržani na ulazu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu