Banjaluka

Da li Zoran Popović OSTAJE BEZ DIREKTORSKE FOTELJE? Stanivuković planira da pokrene smjenu uprave "Vodovoda"

Sastanak Nadzornog odbora preduzeća „Vodovod“ trebalo bi da bude održan prekosutra, a kako nezvanično saznaje Srpskainfo, trebao bi da prisustvuje i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Da li Zoran Popović OSTAJE BEZ DIREKTORSKE FOTELJE? Stanivuković planira da pokrene smjenu uprave "Vodovoda"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ, GORAN ŠURLAN/RAS KOMBO

Stanivuković planira da zatraži smjenu aktuelnog rukovodstva “Vodovoda”.

Kako saznajemo, prisustvo gradonačelnika Banjaluke ovim sastancima nije uobičajeno.

Naime, do sada je na sastancima Nadzornog odbora u ime grada Banjaluka bio prisutan predstavnik kapitala Grada, kojeg imenuje gradonačelnik.

Stanivuković je na ovu funkciju imenovao Vladimira Grujića.

– Uz Grujića je najavljen i dolazak gradonačelnika Stanivukovića, koji na ovaj način najvjerovatnije želi da pokrene smjenu rukovodstva, sa kojim se već duže nalazi u sukobu – tvrde dobro obavješteni izvori Srpskainfo.

Na čelu preduzeća „Vodovod“ se nalazi Zoran Popović, koji je na tu funkciju imenovan za vrijeme prethodnog gradonačelnika Igora Radojičića.

Popović, osim ove funkcije, istovremeno obavlja još jednu i to odbornika SNSD u Skupštini grada Banjaluka.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Od preuzimanja funkcije gradonačelnika, Stanivuković tvrdi da je Popović u sukobu interesa, zato što istovremeno obavlja obe funkcije.

Pročitajte još

Stanivuković je kod Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti pokrenuo inicijativu za utvrđivanje postojanja sukoba interesa za odbornika u Skupštini grada Banjaluka Zorana Popovića. Tu inicijativu je komisija odbacila.

Na tu odluku je Gradska uprava Banjaluka uložila žalbu, kod Komisije za žalbe RS, koja je nedavno poništila raniji zaključak te Republičke komisije i predmet je vraćen na ponovni postupak i odlučivanje prvostepenom organu.

S druge strane, Popović tvrdi da nije u sukobu interesa, te da je Nadzorni odbor preduzeća izabran nezakonito.

Prema pisanju pojedinih medija, Popović je sredinom mjeseca osujetio sastanak predstavnika ovog Nadzornog odbora, tako što im je zabranio ulazak u preduzeće.

Osim toga, kako saznajemo, član prethodnog Nadzornog odbora Vinka Vučenović, je pokrenula tužbu kojom se traži poništavanje odluke Skupštine akcionara o izboru članova novog Nadzornog odbora koji su, po njenom i mišljenju aktuelne uprave preduzeća, izabrani suprotno Zakonu o privrednim društvima.

Skupština akcionara na sjednici održanoj krajem prošlog mjeseca nije usvojila Izvještaj o poslovanju preduzeća za prošlu godinu, kao ni poslovnu politiku i plan poslovanja za ovu.

Na toj sjednici je izabrani i novi Nadzorni odbor, koji aktuelna uprava preduzeća osporava.

Prihvati notifikacije