Politika

Dan kada su Dubičani odbranili srpstvo: Delegacija NPS položila vijence u hramu Svete Petke (FOTO)

Delegacija Narodna Partija Srpske položila je vijence na spomen krst u porti hrama Svete Petke povodom 26 godina od odbrane zapadnih granica Republike Srpske od Hrvatske agresije.

Dan kada su Dubičani odbranili srpstvo: Delegacija NPS položila vijence u hramu Svete Petke (FOTO)
FOTO: NPS

Predsjednik NPS-a Darko Banjac istakao je da je bitka za odbranu Kozarske Dubice pokazala jedinstvo naroda, vojske i policije.

– Bitka za odbanu Kozarske Dubice pokazala jedinstvo naroda, vojske i policije… Da smo tada poraženi pitanje je da li bi uopšte postojala Republika Srpska, i tada smo dokazali da smo jedinstveni najjači- kaže on.

On je naglasio da je “hrabrost srpskog naroda i naše vojske polomila zube višestruko brojnijem neprijatelju i potvdrila postojanje Republike Srpske”.

– Pokazali smo značajno brojnijem neprijatelju iz Hrvatske, koji je ohrabren zločinačkim akcijama Olujom i Bljeskom, gde su ubijali goloruk srpski narod, pokušao da svoj krvnički pohod nastavi i u našoj Kozarskoj Dubici ali i dalje u Srpskoj, čak im ni pomoć Armije BiH nije ništa značila. Hrabrost srpskog naroda i naše vojske polomila je zube višestruko brojnijem neprijatelju i potvdrila postojanje Republike Srpske. Cilj Hrvatske i Zagreba napadom na Kozarku Dubicu bio je, prema njihovom planu, riješavanje srpskog pitanja i da posle Dubice dođu do Banjaluke i dalje do Drine -poručio je on.

Slava svim herojima koji su položili živote da danas u miru budemo ovde, svoji na svome!

Prihvati notifikacije