Gradovi

DANAS NASTAVAK REVAKCINACIJE U prijedorski Dom zdravlja stiže 500 doza druge komponente vakcine

U Domu zdravlja Prijedor danas će drugu dozu vakcine "sputnjik ve" primiti građani koji su trebalo da je dobiju od 12. do 14. aprila, najavljeno je iz ove zdravstvene ustanove.

DANAS NASTAVAK REVAKCINACIJE U prijedorski Dom zdravlja stiže 500 doza druge komponente vakcine
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

U saopštenju je navedeno da prvih 500 doza vakcina druge komponente stiže danas u 9.30 časova u Prijedor.

Početak revakcinacije zakazan je za 10.00 časova u Sportskoj dvorani “Mladost” i to od 10.00 do 11.00 časova za građane koji su na rasporedu bili 12. aprila, od 11.00 do 13.00 časova za one koji su bili na rasporedu 13. aprila, a od 13.00 do 16.00 časova za one koji su bili na rasporedu 14. aprila.

Pročitajte još

Osobe koje dolaze na vakcinaciju obavezne su da sa sobom donesu ličnu kartu i karton vakcinacije koji su dobili nakon prve doze.

– Ovim putem apelujemo na sve građane Prijedora koji su u prethodnom periodu primili prvu dozu vakcine “sputnjik ve” i čekaju revakcinaciju, da će druga doza biti obezbijeđena za sve građane i da nije potrebno da sutra dolaze na ovu lokaciju, ukoliko nisu navedenih dana, tačnije 12, 13. i 14. aprila, trebalo da prime drugu dozu – navedeno je u saopštenju.

Revakcinacija će biti nastavljena i danas će biti objavljena satnica za osobe koje su trebalo da budu revakcinisane 15, 16. i 19. aprila.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske saopštio je da će uputiti danas u Dom zdravlja u Prijedoru prve količine druge komponente vakcina “sputnjik v”, potrebnih za revakcinaciju osoba starijih od 65 godina.

Iz IJZ RS su saopštili da će na ovaj način biti nastavljena revakcinacija građana koja je prekinuta prošle sedmice.

– Ostale doze vakcina biće isporučene u narednih nekoliko dana, u skladu sa planom vakcinacije Doma zdravlja Prijedor – naglasili su u IJZ RS.

Prihvati notifikacije