Društvo

DIRNULA MNOGA SRCA Starica koju je djevojčica zagrlila samo je OVO PORUČILA (FOTO)

Fotografija na kojoj tinejdžerka grli staricu sa kutijom za priloge u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu munjevito se proširila društvenim mrežama i pobrala brojne komentare, ali je identitet “bake sa čančetom”, iako je mnogi Beograđani već godinama viđaju kako prosi u centru grada i dalje – misterija.

DIRNULA MNOGA SRCA Starica koju je djevojčica zagrlila samo je OVO PORUČILA (FOTO)
FOTO: PRIVATNA ARHIVA/RAS SRBIJA

Vidjeli smo fotografiju, ali ne znamo ništa ni o djevojci ni o baki – sve je što su mogli da kažu zaposleni u okolnim radnjama i kafićima, prenosi Blic.

Dirljivu scenu u centru grada zabilježio je Vladimir Čeh, šetajući se Knez Mihailovom, ali ni on nije saznao o čemu su pričale “djevojčica sa rančetom i baka sa čančetom”, kako je opisao svoje foto-zapise na društvenoj mreži Fejsbuk.

Pročitajte još

– Vidio sam da djevojčica kleči i da razgovara sa bakom. Kada su se zagrlile, srce mi se steglo. Nisam želio da ih ometam i prilazim, već sam samo fotografisao. Inače, baka koja prosi je gotovo svaki dan tu, nedaleko od Srpske akademije nauka i umjetnosti – rekao je Čeh.

Staricu je ekipa Blica zatekla na “njenom mjestu” kod Galerije SANU, ali ni ona nije željela da otkrije ime, niti kakva ju je muka natjerala da skoro svakodnevno dolazi i bez riječi moli prolaznike za neki dinar.

O čemu su, klečeći juče u podne u Knez Mihajlovoj, razgovarale devojčica sa rančetom i bakica sa čančetom?

Posted by Vladimir Čeh on Thursday, April 4, 2019

– Neću da se bilo ko bogati na mojoj muci – bilo je sve što je, prilično odsječno, rekla je reporterima.

Društvenim mrežama pronijela se i priča da je starica bila udata za “sveštenika kog su ubili komunisti” i da ima nepokretnog sina”, ali te priče niko nije mogao da potvrdi.

Ko je baka i kakva je njena priča, možda, zna “djevojčica sa rančetom” koja ju je zagrlila, ali ni ona ne želi da se javno eksponira.

Beograđanka Nataša Đokić je, reagujući na Čehove fotografije, prepoznala je djevojčicu.

– Ona je drugarica moje kćerke, rijetko je divna i plemenita, vraća vjeru u prave vrijednosti. Ovaj izliv ljubavi baš liči na nju – napisala je Nataša Đokić.

Upravo zbog toga što vraća vjeru u ljude, fotografija “djevojčice sa rančetom i bake sa čančetom” ostaće urezana u sjećanju i srcima sugrađana.