Sudbine

DJEVOJKA (16) PROŽIVJELA HOROR Nakon udesa sat vremena visila na žicama dalekovoda

Kenedi Litldajk (19) iz Ajdaha preživjela je stravičnu nesreću 22. maja 2021. godine, a njena priča posljednjih dana okupira svjetske medije.

DJEVOJKA (16) PROŽIVJELA HOROR Nakon udesa sat vremena visila na žicama dalekovoda
FOTO: _KICKITKENNY_9/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Ona je slupala svoj automobil, dok se vozila s prijateljima, a niko nije bio vezan, prenosi Dejli mejl.

– Bila sam vrlo emotivna zbog raskida. Počela sam da plačem i u jednom trenutku sletjela s puta. Okretali smo se, a ja sam prva izletjela napolje. Nisam završila na zemlji, već na obližnjem dalekovodu – objasnila je.

Kenedi je zadobila teške povrede, posebno lijeve noge, a njeni prijatelji Nakija Molina i Džejkob Rasmusen su takođe stradali, uz prelome kostiju i pršljenova.

Tinejdžerka koja je vozila završila je na dalekovodu, nakon što je izbačena desetak metara u vis.

Ruka mi je maltene otkinuta, dok je butna kost lijeve noge pukla preko žice i visila ispred mog lica. Ljudi se pitaju kako nisam iskrvarila. Pa, glavna arterija na nozi bila je priklještena žicom, dok je rana na ruci kauterizovana nakon strujnog udara – ispričala je.

Djevojka je spasena nakon sat vremena akcijom vatrogasaca i prebačena u lokalnu bolnicu. U narednom periodu imala je 21 operaciju kako bi se sanirale brojne povrede.

Nažalost, ljekari su morali da joj amputiraju lijevu nogu.

– Sjećam se trenutka kada mi je tata saopštio da sam izgubila nogu. Imala sam 16 godina u tom trenutku, i svi moji snovi su nestali. Nakon 20 minuta više nisam bila opterećena, jer su se moji prijatelji oporavljali – kazala je Kenedi.

Nakon teške nesreće ona je sve prisutnija na društvenim mrežama, gdje objavljuje detalje iz života.

Ranije sam se borila s mentalnim problemima. Htjela sam da se ubijem. Nikad nisam planirala svoju budućnost, nisam bila srećna. Kad se danas toga sjetim, pomislim “baš si patetična”. Pogledajte me sada! Nalazim se u sasvim drugačijoj, težoj situaciji, ali sam mnogo srećnija – poručila je Kenedi, a prenosi Telegraf.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije