Politika

ĐURIĆ O PREGOVORIMA "Priština ulaže OGROMNE NAPORE da uništi dijalog"

Novi ambasador Srbije u SAD i bivši direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić izjavio je da Priština ulaže ogromne napore da suspenduje dijalog i da suštinski ne želi bilo kakve rezultate.

ĐURIĆ O PREGOVORIMA "Priština ulaže OGROMNE NAPORE da uništi dijalog"
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RAS SRBIJA

On je najavio da će se danas u podne u Beogradu održati sastanak sa političkim predstavnicima Srba sa KiM, na kojem će se razmatrati odgovor srpske strane.

Ðurić je za RTS, upitan o najnovijoj izjavi premijera privremenih prištinskih institucija Avdulaha Hotija da Priština neće prihvatiti dodatne pregovore o uspostavljanju Zajednice srpskih opština, umjesto direktnog odgovora pokazao Briselski sporazum iz aprila 2013. godine, u kojem je ZSO prva tačka i upitao Prištinu šta želi i kakvu neodgovornu poruku salje.

– Moje pitanje za Hotija i druge separatističke lidere u Prištini – shvatamo da ne želite dijalog, svakog dana to pokazujete unižavajući sopsteveni potpis, nešto za šta je EU garant. Ne želite dijalog, šta želite, kakvu neodgovornu poruku šaljete sopstvenom stanovništvu i međunarodnoj zajednici, šaljući signal da ne želite normalizaciju odnosa – upitao je Ðurić.

On je najavio da će se danas u podne održati sastanak sa političkim predstavnicima Srba u Beogradu na kojem će biti razmotrena nastojanja Prištine da uništi dijalog i odgovor srpske strane na to.