Hronika

Dodatno se povećava patnja ožalošćenih porodica: Majka Uroša Blažića prijavila policiji roditelje djece koju je UBIO NJEN SIN

Nakon brutalnih ubistava u Duboni i Malom Orašju, majka masovnog ubice, Uroša Blažića, uznemirava, vrijeđa i prijavljuje policiji porodice i rođake žrtava tvrdeći da je prate, progone i uništavaju joj imovinu.

Pucnjava u Mladenovcu
FOTO: MILAN ILIĆ, DRUŠTVENE MREŽE/RINGIER

Rođaci ubijenih mladića i djevojke kažu da su uz svu bol i muku kroz koju prolaze, više od pola godine prinuđeni da po svakoj prijavi odlaze u policiju, daju izjave i dokazuju svoju nevinost.

I dok su rane u Duboni još uvijek svježe, duboke i bolne, roditelji, rođaci i prijatelji ubijenog Milana, Kristine i Dalibora, gotovo svakodnevno ponovo doživljavaju traume. Naime, iako je masovni ubica u zatvoru, od strane njegove majke doživljavaju različita vrijeđanja i maltretiranja, a kako kažu ona je podnijela i veliki broj prijava protiv porodica žrtava.

“Nikada nisam razgovarao sa njom”

Stefan Marković, koji je izgubio dva brata u ovom stravičnom događaju rekao je da maltretiranje od strane porodice ubice ne jenjava, čime se dodatno povećava patnja već ožalošćene porodice.

– Prijavila me je kako sam joj zapalio kuću. Posušio dvorište, trovao vodu u bunaru, par puta sam davao izjave u policiji, čak sam išao u 29. novembra na poligraf, dokazao sam da nemam nikakve veze sa tim, samo prijavljuje bez ikakvih razloga – kaže Marković.

Sa Stefanom se složio i njegov prijatelj Dejan Mladenović, inače rođak ubijenog Dalibora Todorovića, koji se takođe našao na meti majke ubice.

Uroš Blažić
FOTO: LOLA STOJANOVIĆ, DRUŠTVENE MREŽE, USTUPLJENA FOTOGRAFIJA/KOMBO/RINGIER

– Ja sa njom nisam razmenio nikad uživo riječ, ni jednu. Mene je prijavila da sam joj spalio neku vikendicu koju oni imaju tamo prema Šepšinu, da sam posjekao voće, da sam otrovao psa, ne znam više ni ja sam, znači, evo, imam kompletne izvještaje iz policije. Kada sam otišao tamo da dam izjavu, bile su navedene tri, četiri stvari – navodi Dejan.

“Konstantno me vrijeđa i napada”

Stefan i Dejan kažu da je prijavljivanje policiji praktično počelo odmah nakon tragedije I njihovog prvog pojavljivanja na televiziji, gdje su govorili kao rođaci ubijenog Dalibora Todorovića. Svaki put su pozivani u stanicu, a bilo je i ponižavajućih situacija da ih policija zbog izjava privodi s posla. Zbog Stefanovog javnog istupanja u medijima, majka masovnog ubice ga je nekoliko puta i lično napadala i vrijeđala.

– Imam njivu preko puta njihovog dvorišta, bukvalno nas ulica dijeli. Policija ih tu čuva. Konstantno me vrijeđa, pa prekine sa vrijeđanjem, pa uhvati telefon i počne da me snima. Nijednom, znači jednu riječ nisam rekao. Policija je htjela da joj piše prekršajnu prijavu, ja sam rekao nema potrebe, znači ne želim nikakav kontakt sa tom ženom, ona mene tu vrijeđa, ali ja nju ne čujem – rekao je Stefan.

Pročitajte još

“Prijavila je čak i roditelje ubijene djece”

Slično su prošli i roditelji ubijenog Dalibora, Milana i Kristine, koji su nakon odlaska u tužilaštvo u Smederevu, morali i u policiju, jer su, dobili prijavu da prate i proganjaju majku ubice.

– Da idemo do tog apsurda, da je čak prijavila i roditelje stradale djece, kako su narušavali njenu bezbjednost. Time što su prelazili ulicu sa potpuno druge strane ulice. Nisu je ni vidjeli. Ona je otišla pravo u policiju i prijavila i jednog i drugog – dodaje Mladenović.

Stefan i Dejan kažu da nikada u životu nisu imali problem sa zakonom, niti da je policija dolazila u njihovu kuću, ali da sada redovno idu na ispitivanje, što im poslije majske tragedije predstavlja dodatno poniženje.

– Ja svakog dana odem kod mog brata na grob, upalim mu svijeću i nakon toga treba da odem u policiju da dajem izjavu zato što se majka ubice osjeća nesigurno. Pa mislim, stvarno, to je jedno bezumlje do krajnjih granica.

Da bi zaustavili, kako kažu, dalju torturu i maltretiranje, Stefan i Dejan su odlučili da podnesu tužbu protiv majke masovnog ubice. A zbog lažnih prijava, što je krivično djelo, pravnici tvrde da i tužilaštvo ima osnova pokrene postupak – zaključuje Dejan, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije