Hronika

DONESENA PRESUDA Ubice Kenina Lukača iz Sarajeva osuđene na skoro 30 godina zatvora

Pred Kantonalnim sudom u Sarajevu danas je donesena prvostepena presuda u predmetu "Sead Adilović i drugi" koji se odnosi na ubistvo Kenina Lukača.

DONESENA PRESUDA Ubice Kenina Lukača iz Sarajeva osuđene na skoro 30 godina zatvora
FOTO: AVAZ TV/YOUTUBE/SCREENSHOT

Sudski postupak se vodio protiv Seada Adilovića, Vedada Višnjića i Asmira Murtovića zbog krivičnih djela ubistvo, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Današnjom presudom Adilović je osuđen na 15 godina i šest mjeseci zatvora za ubistvo, stavljanje u promet opojnih droga i oružja, Vedad Višnjić na 11 godina zbog krivičnog djela ubistvo, dok je Asmir Murtović je dobio tri godine zbog pomaganja nakon počinjenja krivičnog djela ubistva, potvrđeno je za Klix.

Pročitajte još

Kako je ranije navedeno u optužnici, oni su se teretili da su 20. januara 2022. godine oko 16.50 u ulici Ruđera Boškovića, nakon naguravanja, usmrtili Kenina Lukača.

Inače, Kenin Lukač je bio prijatelj Mehmeda Ramića koji je ubijen mjesec dana prije Kenina, što su optužni prilikom svjedočenja u svoju koristi povezali i tvrdili da je upravo iz tog razloga i Kenin ubijen.

Odnosno, prema njihovim tvrdnjama, Kenin je htio osvetiti svog prijatelja, a krivio je Adilovića, Višnjića i Murtovića jer je jedan od osumnjičenih za ubistvo Ramića Adel Kabaš, rođeni brat Murtovića, koji je pritom promijenio prezime u Kabaš. On se trenutno nalazi u bjekstvu i protiv njega nije moguće podići optužnicu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu