Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DRAMA ISPRED SKUPŠTINE SRBIJE Demonstranti se probili do vrata

Politika
Autor:

Foto: Tanjug

Više učesnika protesta “1 od 5 miliona” probilo se večeras do ulaznih vrata Skupštine Srbije na Trgu Nikole Pašića, i tom prilikom je došlo do guranja, dok je jedan demonstrant pokušao da jarbolom od zastave probije staklo na vratima, u čemu ga je spriječilo skupštinsko obezbjeđenje.

Među demonstrantioma na vratima Skupštine bio je i predsjednik pokreta Dveri Boško Obradović.

Demonstranti su prethodno najavili ispred zgrade RTS da će doći u skupštinu da pokucaju na vrata da vide ima li koga unutra.

Među učesnicima večerašnjeg protesta bio je i Marko Bastać.

“Lopovi, lopovi!”, “Ustanak, ustanak”, “Vučiću, pe**u”, “Gotov je”, vikali su ispred ulaza u parlament. Prije nego što su potrčali uz stepenice zgrade parlamenta, organizatori su poručili da su oslobodili jednu instituciju, a da će osloboditi i druge.

– Kao što smo kucali na vrata Rektorata, tako sad kucamo na vrata skupštine – poručili su organizatori.

Veliki broj učesnika protesta i bio je na vratima zgrade parlamenta, noseći dve zastave Srbije, a mobilnim telefonima snimali su ulaz u parlament. Kada su došli ispred zgrade Skupštine Srbije, na stepenište je izašlo nekoliko pripadnika skupštinskog obezbjeđenja u civilu, koje ih je upozorilo da se ne penju dalje, ali oni su prošli pored njih.

Veći dio učesnika protesta je nastavio šetnju, dok je jedan deo na kratko još ostao ispred vrata parlamenta nakon čega su se pridružili koloni.

Oni su se potom uputili ka Terazijama, a protest je završen na Trgu Republike, gde su organizatori najavili da ni sljedeći skup neće prijaviti policiji, ukoliko ne budu privedeni napadači na jednog od organizatora protesta Srđana Markovića. Organizatori su rekli da je ovo što se vidjelo večeras na protestu samo upozorenje.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO