Hronika

DRVENOM MOTKOM GA TUKLI DO SMRTI Osuđeni nasilnici zbog surovog ubistva iz osvete

Viši sud u Požarevcu donio je prvostepenu presudu kojom je Dejan Stanojević (49) osuđen na 30 godina zatvora, Danijel Stanojević (35) na 20 i Dejan Stojković (22) na sedam godina, sva trojica iz Mišljenovca, jer su 11. oktobra 2018. godine izvršili teško ubistvo i bezobzirnu osvetu nad Sašom Stokićem (49) iz istog sela.

DRVENOM MOTKOM GA TUKLI DO SMRTI Osuđeni nasilnici zbog surovog ubistva iz osvete
FOTO: ALEKSANDAR LATAS/RAS SRBIJA

Posle hapšenja i određivanja pritvora, osumnjičeni su priznali djelo za koje se terete i izrazili kajanje, jer su, kako kažu, imali namjeru samo da pretuku Sašu, ali ne i da ga ubiju.

Za teško ubistvo i bezobzirnu osvetu za koju se oni terete, zakonom je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora. Plan o premlaćivanju optuženi su donijeli jer je pokojni Saša prethodno pretukao Danijelovog oca. Zbog toga je on sa stricem Dejanom odlučio da se osveti, a poveli su i Stojkovića, kojeg je Saša, takođe, pretukao.

Stric i sinovac pretukli su Sašu drvenom motkom, u njegovom krevetu, i nanijeli mu višestruke frakture lobanje, od kojih je preminuo na licu mjesta. Dok su ga oni tukli, Stojković je osvetljavao prostoriju mobilnim telefonima, jer je u kući isključena struja.

Nekoliko dana kasnije, Sašu je u krevetu pronašao zet, suprug njegove sestre od tetke. Obdukcija je pokazala da je usmrćen udarcima motkom, koja je kasnije nađena u blizini.

Po dobijanju pisanog otpravka presude, očekuje se žalba odbrane Apelacionom sudu u Kragujevcu, dok se Više tužilaštvo neće žaliti, jer je izrečena tražena kazna.

Pobegli od nasilnika

Pokojni Saša rodom je iz Šapina, a u Mišljenovcu je živio u kući svog tasta i tašte. Zbog njegovog nasilničkog ponašanja, oni su se iselili u drugu kuću u selu, supruga se preudala u Kučevu, dok su njihovi sin i ćerka odrasli u hraniteljskim porodicama.