Banjaluka

(FOTO) "Fokus na tulipanu koji nosi ime Banjaluka" Festival cvijeća u parku "Petar Kočić" okupio više od 30 izlagača, prizori ostavljaju BEZ DAHA

Otvaranjem Festivala cvijeća u Parku „Petar Kočić“ započela je proljećna bajka u našem gradu.

(FOTO) "Fokus na tulipanu koji nosi ime Banjaluka" Festival cvijeća u parku "Petar Kočić" okupio više od 30 izlagača, prizori ostavljaju BEZ DAHA
FOTO: A. ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Park „Petar Kočić“ postao je prava cvjetna oaza, puna prekrasnog cvijeća, ukrasnih sadnica i cvjetnih aranžmana, a na ovogodišnjoj manifestaciji izložbeno-prodajnog karaktera učestvuje 30 izlagača, a Festival traje do nedjelje 14. aprila.

Povodom otvaranja održan je i prigodan prateći program, koji su priredile balerine Prve baletske škole i učenici Umjetničke škole „Vlado Milošević“, a otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik Draško Stanovuković, koji se zahvalio svim izlagačima koji su dali svoj doprinos ovom jedinstvenom događaju, te dodao da je otvaranje Festivala uvertira u „Banjalučko proljeće“.

Nekako s proljeća sve se budi, naš grad prepun je lijepih manifestacija, a Festival cvijeća prilika je da svi uživamo u predivnim dekoracijama i različitim vrstama bilja. Banjaluka u proljeće počinje da blista i da dobija svoj puni sjaj, jer već je poznato da ljeto je za more, planina za zimu, a proljeće je godišnje doba stvoreno za Banjuluku. Naša ideja je da naš grad uređujemo i uljepšavamo, ali istovremeno i da našim izlagačima damo šansu da afirmišu i promovišu svoje proizvode  – poručio je Stanivukoivć.

Kako je istakao, u predstojećem periodu očekuje nas veliki broj sjajnih manifestacija, a u toku su i pripreme za proslavu Dana grada, ali i za već dobro poznate manifestacije poput Banjalučkog karnevala, TrotoArta.

FOTO: A. ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA
FOTO: A. ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA
FOTO: A. ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA
FOTO: A. ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA
FOTO: A. ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA
FOTO: A. ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA
FOTO: A. ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA
FOTO: A. ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Savjetnica gradonačelnika Milada Šukalo kazala je da je Festival cvijeća, koji se tradiocionalno održava u Parku „Petar Kočić“ i ove godine pored velikog broja posjetilaca okupio i preko 30 izlagača.

Pored privrednog značaja ove manifestacije, kroz koju dajemo mogućnost malim preduzetnicima da promovišu i plasiraju svoje proizvode, ova manifestacija značajna je u edukativnom smislu, jer djeca predškolskog i školskog uzrasta imaju priliku da nauče o različitim biljnim vrstama. Osim toga kroz ovu manifestaciju mi nastavljamo da promovišemo Banjuluku kao atraktivnu turističku destinaciju posebno u proljeće – istakla je Šukalova.

Dodala je da je fokus ovogodišnje promocije na tulipanu koji nosi ime Banjaluka.

-Sve ovo što spremamo zapravo je veoma dobra promocija nečeg što smo u prošlosti katkad zapostavljali, a to je naš cvijet –tulipan „Banjaluka“ . S tim u vezi, odlučili smo da se ove godine sve naše aktivnosti i manifestacije u okviru „Banjalučkog proljeća“ odvijaju pod sloganom „Banjaluko, cvijete moj“  – naglasila je ona.

Šukalova je iskoristila priliku te pozvala sve naše sugrađane da posjete Festival cvijeća, te da uživaju u prekrasnom ambijentu, ali i da priliku iskoriste da kupe neki lijep cvijet za svoj vrt. Osim toga ona je sugrađane pozvala i da se pridruže velikoj akciji „Čisto lice grada“, naglasivši da se aktivno radi na uređenju grada i svih naselja, a sve kako bismo u što ljepšem okeruženju dočekali lijepe sunčane dane.

Pročitajte još

Koordinator za hortikulturu u Gradskoj upravi Sanja Mataruga istakla je da je Grad i ove godine proizvođačima cvijeća i ukrasnog bilja, ali i ljubiteljima hortikulture omogućio da prezentuju svoju ponudu.

Imamo priliku da vidimo različite vrste drvenastih biljaka, dekorativnog i ljekovitog bilja, ali i različite vrste saksijskog i rezanog cvijeća. Osim toga tu su i izlagači brojnih neobičnih biljnih vrsta poput egozotičnih biljaka. Svakako tu si i biljke mesožderke – kazala je Mataruga.

Jedna od izlagača na ovogodišnjem Festivalu je i Jelena Grab istakla je da je ovo predivna manifestacija jer i mali proizvođači imaju priliku da predstave svoje proizvode.

Sugrađani mogu da posjete Festival od 11.00 do 19.00 časova.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu