Kultura

(FOTO) "Ne mogu da vjerujem da te više nema" Iznenada umro poznati reditelj, prijatelj potvrdio tužnu vijest

Ivan Roca, poznati reditelj spotova iz devedesetih, a koji je 2004. godine počeo da se bavi bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima.

svijeća
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Tužnu vijest potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić, koji se oprostio od Roce na društvenim mrežama:

“Roca je imao mnogo talenata i kapaciteta, a i kapaciteta da ostvari talente, bila to umjetnost, duhovnost, biznis, u šta god da ga baciš i gde god, u Maroko, u Zagreb, na Vis, u Tajland, ostaviće iza sebe dobre stvari i dobar trag, prenosi Blic.

A osim svega ovoga što je vidljivo i što ostaje za njim, neki moj najupečatljiviji utisak o Roci je da je bio baš drug, pun podrške, koji te vidio, znao te podržati, ohrabriti pa i mobilizovati na način da mu povjeruješ, čak i kad ne vjeruješ sam sebi. Mogao je zračiti nekom lakoćom i lepršavosti koja je bila prelazna. Toga sam srećom bio svestan i prije pa sam mu to ipak rekao na vrijeme. I želja za djeljenjem – sve mu je imalo više smisla kad bi dijelio, od kafe do Krabija, dođi, ajmo, nešto. Plenty for all.

Dragi Roca, druže s godine, s žurki, iz grada, s ovog, a sad i onog svijeta, ne mogu vjerovati da te više nema, tako iz vedra neba, i niko koga sam čuo zapravo to ne može. Hvala ti i pozdravi Olega i Popović”, podijelio je Selečić na društvenim mrežama.

Roca je bio reditelj i producent

Roca se ostvario kao reditelj i producent, radio je s pozorišnom grupom Montažstroj, umjetnicima Denisom Kraškovićem, Ivanom Popović, Sandrom Đukićem, Alemom Korkutom, Hamom Čavrkom, Simonom Bogojević Narathom. Snimao je muzičkespotove za Gibonnija, Ninu Badrić, grupu Overflow, nekadašnji Laufer, te komercijalne spotove za vodeće hrvatske i strane kompanije.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu