Zabava

(FOTO) "Nikako nije mogla da se oslobodi tog straha" Ovaj muškarac je bio prvi dečko Lepe Brene, iznio njenu najveću intimu

Pjevačica Lepa Brena svoju muzičku karijeru započela je 1980. godine, a već na samom početku ostvarila je velike uspjehe i polako postala jedna od najvećih muzičkih zvijezda.

Lepa Brena
FOTO: BLICTV/SCREENSHOT

Brena je od svog imena napravila brend, pa pored brojnih hitova koja je nizala sa “Slatkim grehom”, o njoj je snimljen i film. Ono što je sigurno jeste to da je njen privatni život od samog početka, pa sve do danas intrigirao javnost.

Ona je skoro četiri decenije u skladnom braku sa nekadašnjim teniserom Bobom Živojinovićem, sa kojim ima dvojicu sinova. Međutim, o njenom ljubavnom životu se malo zna, jer je uglavnom bila posvećena karijeri.

Lepa Brena na Kopaoniku
FOTO: A. ALEKSOV / RINGIER

Ipak, poznato je da je bila u vezi sa Mirkom Krilićem. On je nakon njihovog raskida, sredinom osamdesetih u svojoj ispovijesti govorio o Breni i njihovoj ljubavi, ali je i tada istakao da su ostali u prijateljskim odnosima. Pored toga, stao je na kraj pričama da je Brena trebalo da se uda za njega.

Mirko Krlić, vlasnik kafića Roksi u Gimnazijskoj ulici je 1985. godine ispričao svojevremeno svoju emotivnu priču o Breni za “Yugopapir” i “Sabor”.

– Tačno je da je Lepa Brena duže vrijeme bila moja devojka i da smo se voljeli. Ali, sada je to već prošlost i mi smo sada samo dobri prijatelji. O onome što priča zrenjaninska čaršija, da je trebala da se uda za mene i da je, tako reći, sve već bilo gotovo – mogu reći da je sve to mašta i nečije lijepe želje… Ja mogu da izjavim da je, poslije našeg zabavljanja, Brena za mene bila i ostala veliki prijatelj.

Mirko Karlić
FOTO: KTV TELEVIZIJA / SCREENSHO

– I pravo da vam kažem, nimalo se nisam iznenadio kada je objavljeno da se udaje. Jer, ja za tu njenu želju već odavno znam. Dok smo bili zajedno, često mi je govorila: “Mirko, najveća mi je želja da zasnujem svoju porodicu. Stalno me progoni misao da će slava jednoga dana proći, a ja ostati sama…” Od tog straha nikako nije mogla da se oslobodi, pogotovo što je stalno bila odvojena od roditelja, koji žive u Brčkom – izjvio je svojevremeno Krlić za “Yugopapir” i “Sabor”.

Pročitajte još

– Brenu sam upoznao kada je prvi put nastupala u Zrenjaninu. To je bilo prije nekoliko godina, kada je kao još neafirmisana pjevačica pjevala u hotelu Vojvodina. Svidjeli smo se jedno drugom na prvi pogled. I počeli smo da se zabavljamo. Ja sam tada radio kao disk-džokej u Domu mladosti, a kasnije dole u baru. Brena je u našem gradu pjevala u dva maha po nekoliko mjeseci, a viđali smo se i kasnije kada je otišla iz Zrenjanina.

– Dok je ovdje gostovala, rijetko je prošao koji dan a da nismo bili zajedno. Za to vrijeme ja sam je dobro upoznao i mogu reći da je njen svakodnevni život potpuno odudarao od njene uloge pjevačice i zabavljačice u lokalu. Na radnom mjestu, ona je do kraja bila profesionalac, a poslije toga – sasvim obična, moralna žena, uz to, za svoje godine, i veoma inteligentna. Znala je šta hoće!

“Željela je porodicu”

Kao što je poznato, ona je nastupala samo u boljim restoranima, a poslije toga se vrtoglavo uspjela na sam vrh jugoslovenske estrade. Iako je voljela da pjeva, biti zapažena, ipak, čim bi završila svoj nastup, povlačila se u svoju hotelsku sobu. Voljela je diskretna mjesta, da je radoznali ne opterećuju. Znala je dobro da razlikuje ko su joj iskreni prijatelji, a ko su oni koji to samo glume. Još u toku prvih kontakata s Brenom, zapazio sam njenu veliku želju za stvaranje porodice. Žarko je željela da živi u porodičnom krugu, s djecom, koju je oduvijek obožavala.

– U onom drugom dijelu svog života, to jest, izvan estradne scene, Brena se trudila da bude što običnija, što jednostavnija. S obzirom na njenu korpulenciju, mnogi vjerovatno misle da je ona sigurno i ljubitelj dobrog zalogaja. Međutim, stvarnost je drukčija: iako naočita i krupna djevojka, ona baš ne poklanja neku naročito pažnju jelu.

– Kada je bila slobodna, mi smo najrađe odlazili kod mojih ili kod njenih prijatelja. Bile su to kućne posjete i na tim sjedeljkama smo o svemu i svačemu ćaskali. Na estradnoj sceni, Brena je imala druge preokupacije. Nastojala je da bude pravi profesionalac – da što bolje otpjeva neku pjesmu, da to bude prava vrijednost. Ona je uživala u svom poslu. Nekima su smetali oni njeni neuobičajeni efekti, pa i ono jahanje gostiju, ali – to je bila samo sporedna, propratna igra – izjavio je Mirko za “Yugopapir” i “Sabor”.

Njen uspjeh je na kraju i morao doći do izražaja – da eruptira kao vulkan! Jer, Brena je svojom pojavom i pjevanjem bila to – vulkan!

– Bio bih zaista nedrug kada bih o Breni, svojoj nekadašnjoj djevojci, rekao nešto loše ili ono što stvarno nije. Mi smo i dalje ostali veliki prijatelji, a uspomene na vrijeme kad smo bili zajedno, to je ono što je naše, zajedničko. Evo, Brena mi se i sada povremeno javlja sa svojih turneja po inostranstvu. Njene razglednice mi stižu iz Amerike, Australije, Velike Britanije, Njemačke…

Raduje me svaki njen uspjeh, jer ja najbolje znam odakle je počela i dokle se uzdigla. Sve to dokazuje da smo i dalje ostali veliki prijatelji. Brena mi nije kupila kafić. Nikada neću zaboraviti kako je umjela da bude tužna kada je ostajala sama u hotelskoj sobi. Kad sam odlazio da je posjetim, često sam je zaticao uplakanu. Teško je podnosila usamljenost, jer majka i otac su joj bili u Brčkom, a ona ovdje sama.

“Plakala je bez prestanka”

On je tada otkrio i detalje iz Breninog života za koje su znali samo njeni najbliži.

– Događalo se da je i po čitav sat plakala bez prestanka. I kada bih vidio da ne može da se smiri, govorio sam joj: “Breno, spremi se, putujemo za Brčko!” Na brzinu bi se spremila, sjeli bismo u moj crveni Fiat kupe, i za nešto više od sata brze vožnje bili bismo kod njenih u Bosni.

– Tek kada bi se našla u roditeljskom domu, Brenino bi se lice ozarilo. Tu bi jedno kraće vrijeme bila sa svojima, a poslije bismo se opet vratili u Zrenjanin, gdje je morala da pjeva, jer gosti su dolazili u Vojvodinu najviše zbog nje. I pravo da vam kažem, raduje me što se Brena udaje. Jer, otkako je znam, uvijek je maštala o svojoj porodici. Evo, sada joj se ukazala prilika da taj svoj san i ostvari, da više ne bude sama u hotelskoj sobi, kakvu sam je ja zapamtio. Ja joj od srca čestitam, i ne žalim, a ono vrijeme koje smo proveli zajedno, to je bila naša mladost!, prenosi Yugopapir.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu