Svijet

(FOTO) Pilot PORODIO ŽENU u avionu "Beba će moći da priča svima do kraja života da je rođena u vazduhu"

Jedan tajlandski pilot može da doda još jednu titulu svom imenu, nakon leta koji sigurno neće nikada zaboraviti.

Pilot koji je porodio ženu u avionu
FOTO: FACEBOOK / SCREENSHOT

Naime, kako prenose tamošnji mediji, pilot Jakarin Sararnrakskul je upravljao avionom “VietDžet” iz Tajpeja, Tajvan do glavnog grada Tajlanda, Bangkok, kada se u njemu dogodila hitna situacija, koja je zahtijevala asistenciju.

Jakarin je bez razmišljanja napustio kokpit aviona nakon što mu je kabinsko osoblje saopštilo da se žena porađa u jednom od kupatila u avionu, navodi Viral Pres.

Ostavljajući svog kopilota da upravlja avionom, Sararnrakskul je odjurio do buduće majke i otkrio da je ona u aktivnom porođaju, prilikom čega je pomogao da se beba rodi, dok je avion još bio na hiljadama stopa u vazduhu.

“Osjećam se ponosno”

Sararnrakskul je izjavio da nikada ranije nije porađao bebu — definitivno ne u 18 godina svoje pilotske karijere, ali da je ponosan što je mogao da učestvuje u ovom plemenitom činu.

Bolničari su čekali avion kada je sletio u Bangkok na Tajlandu, nakon čega je potvrđeno da su i majka i beba bezbijedne i zdrave.

Pročitajte još

– Beba će moći da priča svima do kraja života da je rođena u vazduhu. Osjećam se ponosno što sam mogao da mu pomognem da ga donesem na svijet – rekao je o novorođenom dječaku, piše Blic.

Sararnrakskul je rekao da je posada bebi dala nadimak “Nebo” u čast njegovog vrtloga i haotičnog rođenja na nebu.

Pilot nije precizirao da li ima bilo kakvu medicinsku pozadinu koja je doprinijela da se porođaj obavi bezbjedno. Jakarin je otac jednog djeteta i pilot 18 godina.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu