Politika

(FOTO) SASTANAK VRHA SRBIJE I SRPSKE "Potrudiću se da ubijedim Vučića da podrži sve odluke koje Srpska želi donijeti"

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, predsjednica Narodne skupštine, Ana Brnabić, i ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić, sastali su se večeras u 18 časova sa predsjednikom Republike Srpske, Miloradom Dodikom, srpskim članom Predsjedništva BiH, Željkom Cvijanović, i predsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske, Nenadom Stevandićem u vili Mir.

(FOTO) SASTANAK VRHA SRBIJE I SRPSKE "Potrudiću se da ubijedim Vučića da podrži sve odluke koje Srpska želi donijeti"
FOTO: BUDUCNOSTSRBIJEAV/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Prvi se poslije sastanka javnosti obratio Dodik.

Trudiću se da do 5. maja ubijedim Vučića da podrži sve odluke koje želi donijeti Republika Srpska – rekao je Dodik.

Teme razgovora bile su odnosi Republike Srpske i Srbije, kao i najavljena Generalna skupština UN na kojoj će se raspravljati o rezoluciji o Srebrenici.

Jedna od tema o kojoj se, takođe, razgovaralo, jeste i organizacija predstojećeg Uskršnjeg sabora Srbije i Republike Srpske, koji je ranije najavio predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, a koji će se održati 5. i 6. maja.

Predsjednik Vučić je razgovarao sa predsjednikom Dodikom, prilikom čega je istakao da “pripreme za veliki Vaskršnji sabor teku odlično”.

– Dobar razgovor sa predsjednikom Republike Srpske. Pripreme za veliki Vaskršnji sabor teku odlično i uvjeren sam da ćemo do tada pripremiti veliki broj važnih i korisnih odluka za naš narod – poručio je Vučić na svom Instagram nalogu.

Pročitajte još

Otkriveno o čemu će biti razgovora na Saboru

Prije ovog sastanka, predsjednik Srbije se sastao i sa patrijarhom Porfirijem, kada je dogovoren Vaskršnji sabor.

– Donesen je zajednički zaključak da 5. i 6. maja u Beogradu i drugim dijelovima Srbije bude održan veliki Vaskršnji sabor Republike Srbije i Republike Srpske, gdje će biti donesene važne odluke o opstanku srpskog naroda na svojim ognjištima, njegovom ekonomskom napretku, očuvanju srpskog jezika i ćiriličkog pisma i zajedničke kulturne baštine. Nova Vlada Srbije i Vlada Srpske pripremiće deklaraciju i moguće druge opštepravne akte koje će u istom tekstu podnijeti na usvajanje Narodnim skupštinama Republike Srbije i Republike Srpske – naveo je tada Vučić, piše Blic.

Kako je predsjednik najavio, 5. i 6. maja u Beogradu i drugim dijelovima Srbije, biti održan veliki Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu